Ajax wint Klassieker | Afl. 28 podcast Twee Viertje

Foto: Ajax wint Klassieker | Afl. 28 podcast Twee Viertje

Het is de week der weken, de week van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. En er staat behoorlijk wat op het spel in de Johan Cruijff ArenA: de eerste plek op de ranglijst van de Eredivisie en misschien wel het kampioenschap. Maar wie gaat er aankomende zondag winnen? Aad de Mos denkt het antwoord op die vraag te weten in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl.

Ajax favoriet om Klassieker te winnen

“Ik zie Ajax deze wedstrijd winnen”, zegt de oud-trainer. “Het is namelijk een typische Ajax-wedstrijd. Als Ajax favoriet is en het gaat makkelijk, dan kunnen ze nog weleens tegen het ‘lampie’ lopen. Maar als Ajax moet en er is ook nog een grote favoriet dichtbij, dan is Ajax net een stapje sterker in de ArenA. Het publiek gaat er ook achter staan en dan krijg je een bepaalde sfeer, die er anders nooit is.”

De Mos vergelijkt de aankomende Klassieker met een eerdere kampioenswedstrijd in Amsterdam: “Ajax-FC Twente, toen Ajax moest winnen om kampioen te worden. Met een aantal goals verschil ook nog, dacht ik. Dat sfeertje krijg je nu weer. Niemand praat meer over de competitie, maar vanaf vandaag tot zondag half 5 praat iedereen over De Klassieker.”

Er is dit seizoen een trend gaande bij Feyenoord waarbij de Rotterdammers op achterstand komen, maar vervolgens veerkracht tonen en tóch nog winnen. “Maar dat gaat natuurlijk niet voortduren. Je kunt het tegen de kleintjes doen, maar ze hebben dat niet alleen tegen de kleintjes gedaan, maar bijvoorbeeld ook tegen Lazio Roma in de Europa League, met dat doelpunt van Giménez. Zolang dat blijft duren is dat mooi, maar het houdt natuurlijk een keertje op…”

De Mos: Ajax heeft lastig programma

Wint Feyenoord in het hol van de leeuw, dan denkt De Mos dat de ploeg van trainer Arne Slot ook kampioen wordt. Wint Ajax, dan wordt het nog spannend, zo redeneert hij: “Dan hebben ze nog een dusdanig zwaar programma, dan kunnen de achtervolgers, PSV en AZ, nog een bepaalde rol spelen.” Hij haalt een gevleugeld gezegde van stal: “Dan zijn de honden erom aan het vechten, maar de derde of de vierde kan ermee weglopen. Voor het Nederlandse publiek, maar niet voor de supporters van Feyenoord, is het te hopen dat Ajax die wedstrijd wint. Dan is er nog hoop voor twee andere titelkandidaten die volledig mee gaan doen.”

Ajax
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Wat denk jij?

  • Ajax gaat winnen
  • Feyenoord gaat winnen
  • Het wordt een gelijkspel
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie