‘Ajax vindt Brobbey-concurrent in Italië’

Foto: ‘Ajax vindt Brobbey-concurrent in Italië’

Het is de verwachting dat Ajax na de teleurstellende resultaten van dit seizoen deze zomer de transfermarkt opgaat om nieuwe spelers te halen. Sam Planting doet in Het Parool een aantal voorzetten waar de Amsterdammers aan kunnen denken.

Turbulent seizoen Zirkzee

Volgens de data-analist zou het aantrekken van Joshua Zirkzee een logische stap zijn. Het toptalent verliet Feyenoord in 2017 om bij Bayern München aan de slag te gaan. Waar hij bij de Duitse grootmacht diverse kansen in het basisteam kreeg, bleek het voor hem te moeilijk te zijn om voorbij Robert Lewandowski te komen.

Na verhuurperioden bij Parma en Anderlecht besloot Bayern München hem afgelopen zomer naar Italië te laten vertrekken. Bologna betaalde 8,5 miljoen euro voor hem, waarmee hij een van de duurste aankopen ooit van de club is. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, maar vooralsnog kan hij deze niet waarmaken.

Zirkzee verloor onder meer de concurrentiestrijd met Marko Arnautovic. De blessures van de aanvaller gaven de Nederlander hoop, maar de hoofdtrainer besloot vervolgens ook andere spelers de voorkeur te geven. Daardoor kwam Zirkzee dit voetbaljaar amper aan spelen toe en lijkt een vertrek dan ook tot de mogelijkheden te behoren.

Potentie bij Ajax

Planting stelt dat zijn statistieken bij Anderlecht aantonen dat Zirkzee een hoog niveau kan bereiken, waardoor hij mogelijk een goede optie is voor Ajax. In de Johan Cruijff Arena zou hij dan kunnen concurreren met Brian Brobbey, die dit seizoen eveneens niet zeker is van een basisplaats. Het is onduidelijk of het bestuur van Ajax hem al op de radar heeft staan.

Wint Ajax dit weekend van AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax voor Zirkzee gaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik zou het niet doen
2772+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie