Ajax verdient on-ge-loof-lijk bedrag

Foto: Ajax verdient on-ge-loof-lijk bedrag

Ajax won gisteren ook zijn laatste groepswedstrijd in de Champions League: thuis tegen Sporting Portugal werd het 4-2. De Amsterdammers incasseerden een winstpremie van 2,8 miljoen euro, en het Algemeen Dagblad weet dat de teller inmiddels al op zeventig (!) miljoen euro staat.

Maar hoe komt de regerend landskampioen van de Eredivisie precies aan die miljoenen? De bovengenoemde krant legt op woensdagochtend uit: “Alle deelnemers aan de groepsfase krijgen een startpremie van 15,64 miljoen euro. De landskampioen uit Nederland heeft op basis van de zogenoemde coëfficentenranglijst met oude en recente prestaties in Europa nog eens recht op ruim twintig miljoen euro.”

Wedstrijdpremies

Dan zijn we er nog lang niet… “Ajax verdiende vervolgens met zes overwinningen op Sporting Portugal (4-2 en 1-5), Besiktas (2-0 en 1-2) en Borussia Dortmund (4-0 en 1-3) al 16,8 miljoen euro aan winstpremies. De twee thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena leveren de club naar verwachting een recette van zo’n zes miljoen euro op. Tegen Sporting mochten er vanwege de coronamaatregelen geen fans aanwezig zijn. Ajax krijgt verder naar schatting zo’n drie miljoen euro uit de marketpool met televisierechten van de Champions League.”

Knock-outfase

De Amsterdammers komen na de winterstop uit in de knock-outfase van het miljardenbal en dat zorgt óók nog eens voor een mooie bonus: “De kwalificatie voor de achtste finales wordt extra beloond met 9,6 miljoen euro.”

De nieuwe ‘cashflow’ komt Ajax niet slechts uit, want vorig seizoen was er sprake van een negatief bedrijfsresultaat van acht miljoen euro (vooral door het coronavirus). Daaruit voortvloeiend werden er geen spelers verkocht voor megabedragen.

Pak 1.44 keer je inleg als Ajax Eredivisie-kampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gigantisch bedrag?

  • Vind ik wel
  • Mwah…
648+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie