“Ajax – PSV steeds meer dé wedstrijd van Nederland”

Foto: “Ajax – PSV steeds meer dé wedstrijd van Nederland”

Maarten Wijffels ziet de wedstrijden tussen Ajax en PSV als dé wedstrijden van het jaar. Volgens de AD-journalist lijkt de competitietopper die status over te nemen van de duels tussen Ajax en Feyenoord.

“Ajax tegen Feyenoord is voor altijd De Klassieker, maar Ajax tegen PSV wordt steeds meer dé wedstrijd van Nederland”, concludeert Wijffels in Voetbalpraat. “Je ziet de opgefoktheid, ook bij Ajax. PSV had dat toen ook met Dumfries tegen Tadic en de bal over de zijlijn. Er gebeurt elke keer iets wat zijn weerslag heeft op de volgende wedstrijd. Het wordt steeds meer de nieuwe Klassieker.”

Kenneth Perez koppelt die zienswijze vooral aan de ranglijst. “Heeft het er niet mee te maken dat het vaak de nummer één tegen de nummer twee is? Feyenoord heeft een aantal jaar niet meegedaan om het kampioenschap.” Wijffels: “PSV werd kampioen tussen 2015 en 2018. Toen heeft Ajax zijn beleid aangepast, want het meeste geld hebben en geen kampioen worden kon niet meer. PSV heeft daar weer op gereageerd en dat naait elkaar eigenlijk op.”

Perez denkt dat PSV na de 1-2 zege in Amsterdam de lat omhoog gooit. “Het enige wat PSV kon helpen, was dat Ten Hag en Overmars allebei weg zouden gaan. Dan ontstaat er iets en moet je maar kijken wie ervoor terugkomt en hoe het beleid dan wordt. Precies dat is gebeurd en nu ruiken ze bloed. Bij Ajax is in drie maanden tijd de air van dit is Ajax en het Europees meedoen volledig verdwenen.”

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Wijffels gelijk?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie