Ajax-leiding onder vuur: “Hoor je binnen de hele club”

Foto: Ajax-leiding onder vuur: “Hoor je binnen de hele club”

De Ajax-directie mag zich de sportieve malaise van dit seizoen aantrekken. Alfred Schreuder en Gerry Hamstra zijn reeds vertrokken uit Amsterdam, maar volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij is er meer aan de hand.

Verweij wijst naar falen Ajax-leiding

In de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf stelt Verweij dat Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der grotendeels de dans ontspringen. “Maar iedereen weet dat Susan Lenderink ook overal aan tafel heeft gezeten. Dat hoor je binnen de hele club, dat de financieel directeur zich heel nadrukkelijk met het transferbeleid heeft bemoeid”, aldus de Ajax-watcher.

“Hetzelfde geldt voor Edwin van der Sar, die meerdere keren is aangeschoven bij transfers. Huntelaar was de rechterhand van Hamstra en die zijn in feite veel meer verantwoordelijk dan Heitinga”, aldus Verweij, die aangeeft dat ook John Heitinga niet meteen stond te springen om deze klus op te pakken. “Toen werd er nog een keer een beroep op hem gedaan en uit clubliefde heeft hij toen ‘ja’ gezegd.”

Heitinga op achterstand gezet

Heitinga kreeg echter niet de benodigde ruimte om zijn stempel te drukken. Verweij: “Hij heeft geen voorbereiding gehad en ook niet zijn eigen staf en selectie samengesteld. Hij heeft ook geen wintertrainingskamp gehad, wat Frank de Boer wel had. Ik denk dat, als het uiteindelijk verkeerd afloopt, dat Edwin van der Sar het zich gigantisch moet aanrekenen dat een clubicoon als Heitinga ook is afgefakkeld.”

Driessen is duidelijk: “Dit is te vroeg op zijn pad gekomen en het is sneu dat hij dat zelf als beste wist. Daarom heeft hij aanvankelijk gezegd enkel assistent van Schreuder te willen worden om dan verder bekwaam te worden in het vak.” Zijn advies is duidelijk: “Als Ajax hem echt wil helpen, stellen ze een trainer aan die het klappen van de zweep kent en waarvan Heitinga het nodige kan leren. Het afbreukrisico bij Ajax is gigantisch en dat wist Heitinga wel.”

Wint Ajax de bekerfinale van PSV?

Moeten er meer slachtoffers vallen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
886+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie