‘Ajax heeft Schreuder-opvolger in huis’

Foto: ‘Ajax heeft Schreuder-opvolger in huis’

Ajax heeft John Heitinga langer vast weten te leggen. De trainer van Jong Ajax tekende een contract tot 2025 bij de Amsterdammers. In een reactie aan Ajax TV gaat Heitinga in op zijn ontwikkeling in Amsterdam.

Heitinga kennen we natuurlijk als die doorgebroken Ajax-verdediger die voor clubs als Atlético Madrid speelde – mét kapotte knie. De voormalig centrale verdediger pakte na zijn actieve carrière zijn trainersloopbaan op. Dat leverde hem dus al een mooie job op bij Jong Ajax, en nu dus ook nog contractverlenging.

Heitinga is blij dat hij zijn werk voort kan zetten bij de beloftes. “Ik weet natuurlijk wel waar ik mee bezig ben. Waar je als voetballer jezelf wil ontwikkelen, heb ik ook dit vak omarmd en wil ik mezelf hier ook verder ontwikkelen”, zei Heitinga tegenover Ajax TV.

Ajax

Zijn eigen historie als doorgebroken jeugdspeler kan de talenten van Ajax ook helpen. “Ik ben een jongen, die hier op hele jonge leeftijd al was en vervolgens heb je die hele jeugdopleiding doorlopen. Dan zie je nu ook dat de club niet alleen bezig is met het ontwikkelen en opleiden van spelers, maar ook van trainers.”

Voor Heitinga spreekt de contractverlenging vooral vertrouwen richting de toekomst uit. “‘Als er vertrouwen wordt uitgesproken, dan is het uiteindelijk ook een gezamenlijk doel om stappen te maken in deze organisatie.”

Cristian Willaert van ESPN liet al weten dat Heitinga mogelijk één van de opvolgers voor Schreuder is. “Maar als de pleuris uitbreekt en dat is bijvoorbeeld over een half jaar, een jaar of misschien zelfs al sneller, dan zou ik het niet gek vinden als ze naar Heitinga zouden gaan.”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Heitinga wordt opvolger Schreuder

  • Denk het wel
  • Denk het niet
6302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie