‘Ajax gaat voor sensationele benoeming’

Foto: ‘Ajax gaat voor sensationele benoeming’

Ajax lijkt door te schakelen in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Volgens De Telegraaf geeft de clubleiding in Amsterdam ‘vol gas’ om een opvolger aan te stellen voor Marc Overmars.

De krant schrijft over de nieuwe technisch directeur: “Uiterlijk op 1 juli moet hij aan de slag kunnen, hoewel de landskampioen in het voorjaar begint met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. De regerend landskampioen schakelt door nadat voormalig Go Ahead Eagles-eigenaar Alex Kroes twee weken geleden voor de tweede keer ’nee’ heeft verkocht aan de rvc van de club.”

Julian Ward

Het definitief doorschuiven van Gerry Hamstra of Klaas-Jan Huntelaar is een optie, maar algemeen directeur Edwin van der Sar liet ook al weten dat een buitenlandse optie bespreekbaar is. “Uit die hoek valt in de Johan Cruijff ArenA de naam van de huidige Liverpool-directeur Julian Ward (41). Hij lijkt betere papieren te hebben dan Hamstra of Huntelaar, die beiden mede-verantwoordelijk waren voor alle miskopen vorige zomer bij Ajax.”

De Telegraaf weet: “Met de Brit Ward staat er op het lijstje van Ajax een ’td’, die bij Liverpool grote spelers heeft binnengehaald, en die naast Engeland is gespecialiseerd in de Braziliaanse en Portugese markt. Hij had de hand in de komst van onder andere de Braziliaan Fabinho, Uruguayaan Dárwin Nuñez, Portugees Diogo Jota en de Colombiaan Luis Diaz naar Anfield. Ward, die meerdere talen vloeiend spreekt, heeft ook ervaring als scout en heeft in totaal ruim tien jaar bij Liverpool gewerkt.”

Daar voegt het medium aan toe: “Hij had een aandeel in de meest succesvolle periode van de club in deze eeuw.Bij Liverpool was men ’in shock’ toen hij in november aankondigde dat hij aan het einde van dit seizoen ’iets anders’ wilde gaan doen.” Na 1 juli vertrekt hij bij Liverpool.

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De juiste man voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie