‘Ajax gaat helemaal los op transfermarkt’

Foto: ‘Ajax gaat helemaal los op transfermarkt’

Mike Verweij verwacht een drukke transferzomer bij Ajax. Volgens de clubwatcher staat er nogal wat te gebeuren op de transfermarkt in Amsterdam.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf vraagt presentator Pim Sedee naar namen van potentiële versterkingen. “Dat weet ik nog niet”, reageert Verweij. “Ik weet wel dat ze voor best wel veel posities op zoek zijn. Onder meer de linksbackpositie, een keeper, een rechter centrale verdediger, ze zoeken nog een middenvelder en een rechtsbuiten, dus het gaat toch wel weer een drukke transferwinter worden bij Ajax.”

Géén Ziyech

Verweij heeft de indruk dat er een streep is gezet door voormalig publiekslieveling Hakim Ziyech. “Er is veel kritiek op Hamstra en Huntelaar, maar die wilden Ziyech hebben”, zo refereert hij aan de transferzomer van Ajax. “Ze wilden een transfersom voor hem betalen en ver gaan qua salaris. H2 mag alleen niet bepalen, maar Susan Lenderink (financieel directeur, red.).”

Lenderink plaatste afgelopen zomer een streep door de komst van de Chelsea-middenvelder annex aanvaller. Uiteindelijk versterkte Ajax zich met Lucas Ocampos, maar de van Sevilla gehuurde Argentijn maakte de afgelopen maanden totaal geen indruk. Hij veroverde niet eens een basisplaats.

Verweij houdt ook rekening met uitgaande transfers. Daley Blind, Edson Álvarez en Mohammed Kudus worden genoemd.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 januari 2023 16:58.

Een blunder aangaande Ziyech?

  • Ja
  • Nee
5394+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie