Ajax-fan zat stiekem tussen Feyenoorders in de Kuip: dit is zijn verslag

Foto: Ajax-fan zat stiekem tussen Feyenoorders in de Kuip: dit is zijn verslag

Gisteren waren er zoals bekend geen uitsupporters welkom in De Kuip. Toch zat er minstens één Ajax-fan in de tempel van Feyenoord: de man achter het Facebook-account ‘Van Pogo tot Popo’. Hij doet uitgebreid verslag. 

“Als Ajacied die niet betrapt wil worden bij een bezoek aan de Kuip heb je je aan een aantal simpele regels te houden. Dat begint al bij het fouilleren. Waar we in Amsterdam worden gefouilleerd met de rug naar de stewards is dat in Rotterdam anders. M’n eerste keer in een thuisvak in de Kuip draaide ik netjes m’n rug naar de steward. ‘We zijn niet in Amsterdam vriend’. En dan een hele rij Feyenoorders die je staat aan te kijken. Geen handige start. Dat gebeurt me geen tweede keer”, opent de stiekeme Ajax-fan.

“Stadiontrappen op en naar de tweede ring. Net op tijd om de spelers het veld op te zien lopen. De fanatieke vakken met Feyenoorders vullen zich met vlaggen, doeken en pyro. Vooral veel pyro. Hoe kut je een club ook vindt, pyro is bijna altijd lekker! Het Legioen lijkt er zin in te hebben en de Kuip wordt gevuld met geluid. De steun lijkt over te slaan op de spelers en Feyenoord zet stevig druk. Ajax lijdt een aantal keer slordig balverlies en Larsson kan vrij voor Onana uithalen. Paal! Iedereen zucht van van teleurstelling, wij van opluchting. Ajax komt meer in de wedstrijd en begint te voetballen. Ziyech net naast en op de paal. Dan vlak voor rust een corner. Dat het later geen corner bleek te zijn interesseert me even geen reet. Ajax kan toch niet uit corners scoren. En dan de Ligt. Snoeihard kopt hij de bal tegen de touwen. Doodse stilte. Je hoort op de tweede ring de spelers schreeuwen en juichen.”


Ook richting het laatste fluitsignaal genoot de stille genieter. “De eerste Feyenoorders vertrekken al na ruim een uur te hebben gespeeld. Jaren geleden zette het uitvak dan ‘Nog 1, en de Kuip is leeg’ in. Nu alleen maar vloekende Feyenoorders. De aanmoedigingen zijn verstomd. Wat overblijft zijn negatieve teksten. Over van Geel die op moet rotten, over Ajacieden die op weinig krediet kunnen rekenen en nog wat kwetsender teksten. Op het veld gebeurt verder weinig, op de tribune wat opstootjes. Sociale controle nadat een nitraat ontploft en wat duw- en trek werk op enkele plekken. Onderuit gezakt kijken we om ons heen hoe Rotterdam de aanstaande bekeruitschakeling ondergaat. Twee maanden geleden galmde het ‘Helemaal niets in Amsterdam’ door de Kuip. Nu ziet diezelfde Kuip dat ze worden uitgeschakeld door de grote rivaal, die nog op drie fronten meedoet. Dat moet pijn doen.’

“Vanaf de 80e minuut lijkt de Kuip veranderd in een brandoefening. De helft van het stadion loopt leeg en de andere helft windt zich daar flink over op. Teksten als ‘Laat je club maar in de steek’ en ‘jodenpubliek’ achtervolgen de vertrekkers. Achter het doel wordt ‘You’ll never walk alone’ ingezet. Wel toepasselijk, aangezien het halve stadion wegloopt. We blijven tot de allerlaatste seconde. Stil genietend van deze zoete wraak. De onmacht om ons heen gebruikend als compensatie van het niet kunnen juichen. Nog ingetogen bij het weglopen na de wedstrijd. 50.000 mensen verspreiden zich door de nacht. Een enkeling met een gebalde vuist en een brede grijns. 5 mei 2019. Finale KNVB Beker. Meer dan 10.000 Ajacieden naar de Kuip”, besluit Van Pogo tot Popo zijn anonieme verslag.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie