‘Ajax en Internazionale strijden om Uruguayaans toptalent’

Foto: ‘Ajax en Internazionale strijden om Uruguayaans toptalent’

Ajax heeft de duurste transferperiode uit de clubhistorie achter de rug. Stilzitten doet het Amsterdamse scoutingsapparaat echter niet. Nadat Voetbal International al wist te melden dat Ajax in Zuid-Amerika scoutte naar een nieuwe rechtsbuiten, komt er meer nieuws uit dat continent.

Volgens Tuttosport hebben Internazionale en Ajax de onderhandelingen geopend met Defensor Sporting. Inzet daarvan zijn de diensten van Alan Matturro. Matturro is een achttienjarige centrale verdediger die al 32 keer in actie kwam voor zijn club. De 1,89 meter lange linkspoot zou hoog op het verlanglijstje staan van Internazionale, dat de onderhandelingen snel zou willen afronden.

Ajax zou ook een oogje hebben op de linksbenige centrale verdediger, die nog tot de zomer van 2025 vastligt in Uruguay. Met een geschatte marktwaarde van 500.000 euro hoeft Matturro geen vermogen te kosten. Naar verluidt zou hij voor drie miljoen euro en een doorverkooppercentage op te halen zijn.

Ajax

Ajax haalde deze zomer al twee linksbenige centrale verdedigers binnen. Naast de veel bekritiseerde Calvin Bassey kwam ook Ahmetcan Kaplan de Amsterdamse gelederen versterken. De Turkse verdediger is op dit moment geblesseerd.

Mocht Ajax concrete plannen hebben om Matturro aan te trekken, zal het waarschijnlijk haast moeten maken. Internazionale zou sportief directeur Piero Ausiliio de opdracht hebben gegeven om de transfer zo snel mogelijk af te ronden – ook om hem uit handen van Ajax te houden.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 18:44.

Goede versterking?

  • Denk het wel
  • Nee, andere posities belangrijker
529+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie