‘Ajax-duo moet het veld ruimen’

Foto: ‘Ajax-duo moet het veld ruimen’

Ajax gaat waarschijnlijk een grote verandering doorvoeren binnen de technische staf. Alfred Schreuder lijkt te mogen blijven zitten, maar de clubleiding lijkt diens assistenten te gaan vervangen.

De Telegraaf schrijft: “John Heitinga (39) en René Meulensteen (58) worden binnen Ajax als meest geschikte kandidaten gezien om als assistent-trainers van Alfred Schreuder de kwakkelende landskampioen uit het slop te trekken. Vandaag wordt een klemmend beroep gedaan op de oud-speler van Ajax, die 220 wedstrijden voor de club speelde, en de voormalig assistent van onder meer Sir Alex Ferguson bij Manchester United.”

De Ajax-selectie heeft onlangs kenbaar gemaakt dat er geen vertrouwen is in de staf. Na het gelijkspel bij Feyenoord (1-1) besloot de clubleiding het vertrouwen uit te spreken in Schreuder, maar weet de krant: “Vooral de Duitse assistent Matthias Kaltenbach moest het ontgelden. De kans lijkt groot dat Michael Reiziger en hij – bij een akkoord met Heitinga en Meulensteen – het veld moeten ruimen.”

Volgens De Telegraaf moet Ajax serieus nagedacht hebben over promotie voor Heitinga. “De 87-voudig international heeft een goede band met Schreuder, maar wil –als het onverhoopt mocht mis gaan – niet na één of twee wedstrijden in diens val worden meegenomen. Daar zal de clubleiding met Heitinga, die het ook lastig vindt om Jong Ajax in de steek te laten, duidelijke afspraken moeten maken”, zo luidt het.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Meulensteen Ajax overigens afgezegd.

Wint Ajax met 3-0 van FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
633+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie