Afl. 17 podcast Twee Viertje: ‘Wát is er mis met de Ajax-jeugdopleiding?’

Foto: Afl. 17 podcast Twee Viertje: ‘Wát is er mis met de Ajax-jeugdopleiding?’

Ajax heeft een miserabele eerste seizoenshelft achter de rug en de verwachting is daarom dat de Amsterdammers zich flink gaan versterken op de winterse transfermarkt. Maar… vraagt Aad de Mos zich af in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl, wat is er in hemelsnaam mis met de jeugdopleiding in onze hoofdstad?

De regerend landskampioen van de Eredivisie is naar verluidt op zoek naar een nieuwe keeper, linksback, rechter centrumverdediger, middenvelder én rechtsbuiten… “Hoe goed is de jeugdopleiding van Ajax?”, roept de Mos uit. “Moeten we ons dat niet eens afvragen? Of hoe slecht is de jeugdopleiding? Dat je dat allemaal moet halen. Dan doe je iets niet goed in de club, hè? Als je dat tegen mij zegt, is dat mijn eerste antwoord. Die hadden we vroeger zelf!”

Onze huisanalist vervolgt: “Je kunt je dan alleen maar afvragen: wat is er mis in de jeugdopleiding? Nou, ik zie het af en toe wel. Spelers kunnen daar fouten maken en fouten herhalen, dat je denkt: vroeger was dat meteen wisselen. En: ‘kom maar op het bankie zitten’. Bij Jong Ajax zie ik spelers die elke keer weer in de fout gaan en goals weggeven alsof het niks is. Dus er zal wel iets niet goed zitten, maar wat dat precies is moeten de deskundigen maar uitzoeken…”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder!

Is er iets mis met de Ajax-jeugdopleiding?

  • Ja
  • Nee
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie