Afl. 16 podcast Twee Viertje: ‘Ajax gaat compleet de mist in’

Foto: Afl. 16 podcast Twee Viertje: ‘Ajax gaat compleet de mist in’

Ajax ‘gunt’ Daley Blind een transfervrij vertrek: de twee partijen gaan in de aankomende transferperiode afscheid van elkaar nemen. Maar… is dat wel een goede zaak? Want: opbouwend gezien lijkt het toch helemaal nergens op in Amsterdam als de multifunctionele Ajacied níét meedoet? Aad de Mos heeft zijn mening over de breuk in ieder geval al weer klaarstaan!

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl zegt hij: “Ik denk niet dat het moment daar is (om afscheid van elkaar te nemen, red.). Blind is niet alleen aanwezig als het slecht loopt, maar ik denk dat je hem ook heel goed kunt gebruiken als het wat minder goed loopt. Met zijn ervaring. Maar ik denk alleen dat er de laatste twee maanden te veel gebeurd is tussen de club en Blind. Of dat nou vanuit de leiding is of vanuit de technische staf. Ik heb daar geen goed beeld van en het is moeilijk te achterhalen. Maar mijn gevoel zegt dat het niet het goede moment is om nu afscheid van hem te nemen. Ik had hem liever nog een half jaar zien spelen bij Ajax. En dan door de voordeur afscheid nemen met een titel…”

Mediahetze

Verdedigend gezien liet Blind in de eerste seizoenshelft de nodige steekjes vallen, waardoor hij onder vuur kwam te liggen: “Je kunt het niet allemaal op één speler afschuiven. De hele samenstelling, de hele veldbezetting, de uitvoering van de veldbezetting was heel matig. Van spitsen tot aan keeper. Er ontbrak zoveel aan, dat was bijna niet meer te herstellen. Voor niemand. Ja, en dan komen ze toevallig bij het makkelijkste uit, waar je ook mee doodgegooid wordt door de media. Zonder dat ze de analyse goed kunnen maken komen ze uit bij Blind. Maar wat zich afspeelde naast Blind, maar wat zich afspeelde voor Blind. En wat zich afspeelde in de opbouw, zonder Blind bijvoorbeeld, daar wordt niet naar gekeken.”

Volgens De Mos is het probleem in de Johan Cruijff ArenA dus veel groter: “In alle linies, of dat nou het middenveld is of de aanval of de verdediging, worden zoveel fouten gemaakt. Dat dat doorwerkt in de totale teamtactiek op het veld. En de tegenstanders profiteren daar optimaal van. Dat wordt altijd neergelegd op het bordje van de sterkste spelers, die worden dan het hardst aangepakt. Als het goed gaat krijgen ze ook altijd de bloemen, of dat Tadic is of Blind. Maar ze krijgen nu ook de klappen van het falen van Ajax in 2022.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder!

Ben jij het met Aad eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
381+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:25
0+
Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’
13:10
21+
‘Duidelijkheid over nabije toekomst Heitinga’
12:47
144+
‘Ajax moet ‘PSV-man’ bellen voor opvolging Schreuder’
12:27
170+
‘Feyenoord heeft nieuwe middenvelder bijna beet’
12:15
247+
‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’
12:00
125+
De kaartenhuiskoning van Ajax blijft zitten
11:45
128+
Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’
11:30
140+
Twijfels over PSV-aanwinst: ‘Miste niet te missen kansen’
11:15
268+
Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder
10:52
116+
Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’
10:40
130+
‘PSV vangt ook bot bij Manchester United’
10:21
1465+
‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’
09:59
101+
Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg
09:50
191+
Slot prijst ‘fijngevoelige’ Feyenoord-aanwinst
09:30
827+
‘Van der Sar zette streep door komst beoogd technisch directeur Ajax’
09:14
93+
Matchwinner Aké viert unicum: “Was de eerste keer ooit”
08:40
712+
Onbegrip voor ‘Ajax-blunder’: “Hij is verantwoordelijk!”
08:25
512+
Gullit oppert Ajax-rol voor ‘werkloze’ Kluivert
08:10
196+
Vraagtekens bij Ajax-aanstelling Heitinga: “Aardige jongens worden opgevreten in de top”
23:35
617+
Ajax boezemt angst in: “Kans is heel klein”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie