Advocaat waarschuwt Ajax: “Daar word je echt bang van”

Foto: Advocaat waarschuwt Ajax: “Daar word je echt bang van”

Dick Advocaat heeft erg veel zin in de komende Klassieker, zondag in De Kuip. Feyenoord zet bij winst een enorme stap richting de Coolsingel, waar rivaal Ajax in dat geval nóg verder in de penarie wegzakt.

En de fans voelen dat ook; zij zullen zondag fanatieker dan ooit tevoren meeleven met Feyenoord, weet Advocaat. “Feyenoord heeft echt geweldige supporters, maar in de periode dat ik er was hebben we vanwege corona een jaar lang zonder supporters gezeten. Dat mis je dan wel. Zeker bij Feyenoord scheelt het of je met of zonder toeschouwers speelt. Het is echt geweldig, daar word je echt bang van. Bij Feyenoord zitten ze er echt bovenop”, vertelt De Kleine Generaal in Veronica Offside.

Hij is verder lyrisch over zijn eigen opvolger, Arne Slot. “Er staat een elftal en er staat een goede coach. Als je de laatste twee wedstrijden ziet is het zo duidelijk wat ze willen. Slot heeft genoeg spelers, al vindt hij zelf van niet, maar da’s een echte trainer. Ik dus ook”, lacht Advocaat. “Hij doet het geweldig en dat zie je terug in het elftal.”

‘Als Feyenoord zo doorgaat, worden ze kampioen’

Tot slot schat de huidige coach van ADO de Rotterdamse titelkansen in: “Ze maken op dit moment gewoon de sterkste indruk: heel constant, heel agressief. Ook tegen PEC Zwolle. Ik dacht ‘ik wil weleens zien wat ze nu gaan doen, want Zwolle gaat er ook op’, maar die heb ik niet gezien. Die werden de eerste helft gewoon weggespeeld.” Op hun doelpunt na dan. “Dat was ook wel een geweldige goal, maar op de manier waarop ze spelen, zeker in thuiswedstrijden, kiest Slot de momenten uit waar druk te zetten en wanneer. Dat doet hij gewoon heel goed. Als ze zo doorgaan worden ze kampioen.”

Scoort Feyenoord al in de eerste helft tegen Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord gaat zondag winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1522+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie