Advocaat: ‘Op gegeven moment tijd om afscheid te nemen’

Foto: Advocaat: ‘Op gegeven moment tijd om afscheid te nemen’

Dick Advocaat is bezig aan zijn laatste wedstrijden als trainer van ADO Den Haag. Of De Kleine Generaal ook echt stopt in de voetbalwereld weet je met hem maar nooit zeker, maar vast staat dat hij in de Hofstad de deur achter zich dicht gaat trekken.

Dick Advocaat staat voor laatste thuiswedstrijd als trainer van ADO

Komende vrijdag wacht het laatste thuisduel met ADO. “Waarom zou ik emotioneel zijn? Ik zie er niet naar uit en ik zie er ook niet tegenop”, vertelt Advocaat donderdagmiddag, geciteerd door Voetbal International.

Vlak voor de winterstop volgde Advocaat nog Dirk Kuijt op. Invloed op de spelersgroep had de nieuwe coach niet. “Je kent de namen van spelers, niet de kwaliteit. Je komt middenin een seizoen en moet werken met een spelersgroep die niet van jou is. Dat is soms vervelend. Desondanks hadden we als staf het gevoel dat we het met deze groep zouden gaan redden. Maar dat is niet gebeurd. Erg teleurstellend.”

Afscheidstournee

Gaat hij het missen? “Er zullen best dingen zijn die ik mis. Ja, oké, je voelt je fysiek weliswaar nog goed. Maar op een gegeven moment is het moment om afscheid te nemen.”

Vrijdag wacht dus een laatste wedstrijd in het ADO-stadion voor hem, maar dat doet hem niet erg veel. “Misschien was het anders geweest als we nog in het Zuiderpark hadden gespeeld. Daar heb ik zelf gespeeld. Hier heb ik nooit gevoetbald. Ik zal hier ook nog weleens terugkomen. Elke wedstrijd? Zéker niet elke wedstrijd.”

Bingoal Stadion

Eerste Divisie

12 mei 2023

20:00

ADO Den Haag
FC Dordrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 mei 2023 20:16.

Denk jij dat ADO de laatste club zijn van Dick als coach?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie