‘ADO Den Haag rekent op doorbraak’

Foto: ‘ADO Den Haag rekent op doorbraak’

ADO Den Haag zal 2022 zo snel mogelijk willen vergeten. De club degradeerde uit de Eredivisie en het voortbestaan hing zelfs enige tijd aan een zijden draadje, maar inmiddels lonkt er licht aan het einde van de tunnel.

In de Keuken Kampioen Divisie is de club opgekrabbeld en financieel lonken er betere tijden. Omroep West schrijft: “De overname van ADO Den Haag is ‘waarschijnlijk over ongeveer anderhalve maand beklonken’. De club die nu nog in handen is van het Chinese bedrijf United Vansen Sports (UVS) heeft vanaf dat moment het in Spanje gevestigde Globalon Football Holdings als nieuwe eigenaar. De Spanjaarden zijn zelfs al bezig met de voorbereidingen.”

Herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger stelt ‘op koers’ te liggen, al moeten er nog stappen worden gezet. Het regionale medium voegt toe: “Pas als de rechter en de KNVB hun goedkeuring hebben gegeven, is Reiziger er gerust op. Toch durft hij nu al te zeggen dat hij met een goed gevoel 2021 zal afsluiten. ‘Er komen tot nu toe geen verrassingen uit de hoge hoed’, klinkt het tevreden.”

Zelfs een faillissement werd niet uitgesloten. “Om dit laatste te voorkomen, maakt de club gebruik van de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Deze biedt de mogelijkheid om voor de ongeveer honderdveertig schuldeisers een oplossing te bedenken. Eind mei stelde de rechtbank Reiziger aan om deze klus voor zijn rekening te nemen”, aldus Omroep West.

Wint ADO bij Excelsior? Win 3.10 keer je inleg bij bet365!

Keert ADO snel terug in de Eredivisie?

  • Ja, daar heb ik alle vertrouwen in
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
112+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie