Theo Janssen kraakt Ajax-dissonant: ‘Niet goed genoeg’

Soccernews

Theo Janssen is absoluut niet te spreken over het optreden van Ajax-verdediger Daley Blind tegen Liverpool. Volgens de analist van RTL 7 was Blind onder meer schuldig aan het eerste tegendoelpunt. Janssen vindt dan ook dat Blind te kwetsbaar is in verdedigend opzicht.

Janssen constateerde na afloop van het duel in de studio van RTL 7 dat Blind in zijn zwakte komt als hij grote ruimtes moet bespelen. “Ik vind Blind echt heel goed aan de bal, maar zodra hij in ruimtes moet verdedigen… Hij laat zijn man lopen, of hij weet niet op welke plek en op welk moment hij moet doordekken. Hij liep een keer zomaar het middenveld in en stond een keer aan de verkeerde kant te dekken bij Mohamed Salah… Zodra Blind in grote ruimtes komt te verdedigen, dan is hij eigenlijk gewoon niet goed genoeg.”

Negatieve hoofdrol Blind

Ook tijdens de rust liet Janssen zich al negatief uit over Blind, die er volgens hem niet goed uitzag bij de 1-0 van Liverpool. “Er ging veel fout. Timber ging het duel aan, terwijl het de man van Rensch was. Blind stond te slapen. Salah komt helemaal vrij en kan binnenschieten. Het heeft ook te maken met de manier van druk zetten. Je ziet dat Bergwijn naar de centrale verdediger gaat. Alexander-Arnold komt hoog mee op en Blind dekt door. Maar bij de 1-0 dekte Blind al door terwijl niemand Salah oppakte.”

TIP: Pak 10x je inzet bij Unibet voor een doelpunt van Blind tegen AZ!



Moet Schreuder Blind wisselen?

  • Ja, Wijndal is een betere optie
  • Nee, laten staan
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie