Wim Kieft zwaar onder vuur: ‘Schandalig!’

Foto: Wim Kieft zwaar onder vuur: ‘Schandalig!’

Wim Kieft is deze week behoorlijk onder spreekwoordelijk vuur genomen door boekenschrijfster Saskia Noort, die het ‘schandalig’ vindt dat uitgerekend de voormalige verslaafde Kieft nu te zien is in televisiespotjes va gokbedrijven- en sites.

“Hij heeft geen moraal”, foetert Noort, die reageert op een tweet van mediadeskundige Rob Goossens. Hij onthulde dat mensen als Kieft, Hélène Hendriks, Sjaak Swart, Andy van der Meyde en Wesley Sneijder ‘wel drie à vier ton voor zo een reclame krijgen’. “Ja, denk ik ook. Schandalig hè. Vooral Kieft, die met z’n huilboek over z’n eigen verslaving ook tonnen verdiende”, reageert Noort.

‘Huilboek’

Antoinette Scheulderman, de vrouw van Michel van Egmond (de schrijver van het boek van Kieft), haakt er gelijk op in: “Huilboek’? Sorry hoor: een heel kwetsbaar boek over een jarenlang worsteling met verslaving en de soms desastreuze gevolgen ervan, waarmee hij uiteindelijk veel mensen in dezelfde situatie heeft gesteund. (En ja, er zelf ook door uit de schulden kwam; gelukkig maar).”

Noort countert: “Ja en nu jaagt ie mensen de verslaving in, waarmee hij zijn eigen boek geen dienst bewijst. Uitgerekend hij. Als zus van een verslaafde neem ik hem dat kwalijk. Huilboek is misschien niet de goeie term, sorry daarvoor, maar het benadrukt wel hoe kwaad ik ben op die gasten die geld verdienen aan reclame maken voor een zeer verslavend product.”

‘Typisch verslaafdengerag’

Scheulderman: “Ik zie het uit het perspectief van iemand die lang van een tientje per week heeft moeten leven, met verantwoordelijkheid voor kinderen in de schuldsanering zat – en daardoor nog steeds soms keuzes maakt voor schnabbels die anderen in een comfortabeler positie niet hadden gemaakt.” En Noort besluit de discussie: “Die anderen, die niet in bezit zijn van dat privilege, voor eigen gewin in de schuldsanering jaagt. Typisch verslaafdengedrag dus.”

Eens met Saskia Noort?

  • Ja
  • Nee
1079+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie