TRANSFERUURTJE: Ekkelenkamp naar Eredivisie, transfer Bozenik

Foto: TRANSFERUURTJE: Ekkelenkamp naar Eredivisie, transfer Bozenik

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Onlangs haalde Feyenoord al Danilo Pereira op bij Ajax, nu zou het de pijlen hebben gericht op voormalig Ajacied Jurgen Ekkelenkamp, tegenwoordig uitkomend voor Hertha BSC. Dat meldt Voetbal International vanochtend. Ekkelenkamp zou op het lijstje staan voor de opvolging van Guus Til, die werd gehuurd van Spartak Moskou, maar niet langer te behouden is voor Feyenoord.

Gisteravond kwamen er al de nodige berichten over naar buiten, en inmiddels is het ook kogeltje rond: Armindo Bruma laat PSV deze zomer achter zich. De Portugees wordt met verplichte koopoptie verhuurd aan Fenerbahçe. Derhalve vangt PSV na komend seizoen automatisch ‘enkele miljoenen’ voor Bruma. Volgens clubwatcher Rik Elfrink gaat het vermoedelijk om een miljoen of vier.

Vincent Janssen staat voor een transfer komende zomer. De aanvaller bevestigde na afloop van het Nations League-duel tegen Wales dat hij bijna rond is met FC Antwerp. Janssen speelde de afgelopen jaren voor het Mexicaanse Monterrey. De Telegraaf maakte dinsdag al melding van de interesse van de Belgische club in de Oranje-international. Janssen hoopt dat de deal snel rond komt. “Er is met mij contact geweest ja. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen. Ik denk dat voor beide kanten het doel is om een akkoord te bereiken en hopelijk komt dat de komende dagen in orde.”

Dankzij een goede start, maar ook vanwege het forse prijskaartje van vier miljoen euro, waren de verwachtingen rondom Robert Bozeník bij Feyenoord erg hooggespannen. Maar de spits wist die nimmer in te lossen. Toch is er veel interesse. Zo zouden volgens 1908 onder andere de Duitse clubs Hamburger SV en Hertha BSC geïnformeerd hebben naar de diensten van de Feyenoord-aanvaller. Het zijn echter niet de enige twee clubs die belangstelling toonden voor Bozeník, die ook kan rekenen op interesse van het Hongaarse Ferencvárosi TC en het Poolse Legia Warschau.

Buitenland:

Matthijs de Ligt staat voor een toptransfer in de zomer van 2023. Volgens Mundo Deportivo lijkt de Oranje-international na volgend seizoen naar FC Barcelona te verhuizen. Het Italiaanse Il Corriere dello Sport sluit een zomertransfer niet uit voor De Ligt. FC Barcelona is genoemd als optie, maar ook clubs als Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain worden genoemd. Naar verluidt is hij voor 85 miljoen euro op te halen bij Juventus.

En tot slot: Luis Suárez is deze week andermaal gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, maar dat lijkt niet zijn voorkeur te genieten. De Uruguayaanse aanvaller hoopt aan de bak te komen bij een Europese topclub. La Gazzetta dello Sport schrijft dat Suárez zich heeft aangeboden bij Juventus. Twee jaar geleden was de Italiaanse topclub ook al een serieuze optie, maar uiteindelijk verliet hij FC Barcelona voor Atlético Madrid. Deze zomer loopt hij uit zijn contract bij de Madrilenen.

TIP: Win 1,74 keer je inleg met een zege van Uruguay op Zuid-Korea!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ekkelenkamp is in potentie beter dan Til

  • Eens
  • Oneens
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie