Van Gaal: “Denk dat het publiek heeft genoten”

Foto: Van Gaal: “Denk dat het publiek heeft genoten”

Louis van Gaal is zeer te spreken over de vechtlust van het Nederlands elftal. Volgens de zeventigjarige bondscoach dwong Oranje daarmee een 1-1 gelijkspel af tegen Duitsland, dat voor rust domineerde.

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg vroeg na afloop wat Van Gaal zijn spelers heeft meegegeven. “Dat gaat jullie niks aan”, counterde de bondscoach. “Dat gaat veel verder dan wat ik voor de camera kan zeggen. Ik vind dat we een fantastische week achter de rug hebben. We hadden twee keer kunnen winnen.”

“Tegen Duitsland vind ik een gelijkspel niet zo slecht. Ik denk dat het publiek heeft genoten van de strijd. Of een gelijkspel misschien niet eens zo slecht is voor deze groep? Nee, daar ben ik het niet mee eens. Voor het proces zou het beter zijn geweest als we ook deze wedstrijd hadden gewonnen”, aldus Van Gaal.

Zware avond voor Memphis

Van Gaal zag een aantal internationals worstelen, met name voorin. “Ik snap wel dat Memphis Depay het geen leuke wedstrijd vond, want hij had weinig de bal. Wij waren niet balvast, zeker in de eerste helft niet. De jongens die dat normaal wel zijn en de ballen moeten geven aan Memphis en Malen waren niet zuiver in de passing, dus we kwamen weinig aan aanvallen toe in de eerste helft.”

Daar voegt Van Gaal aan toe: “Ondanks het overwicht van de Duitsers in de eerste helft zou 0-0 bij de rust niet gek zijn geweest. Duitsland was wel erg balvast, maar ik denk dat wij verdedigend goed stonden en niet veel kansen weggaven ondanks hun veldoverwicht. In de tweede helft knokken we ons terug en dankzij Frenkie de Jong kunnen we ons onder de druk van Duitsland uit voetballen. Het publiek was ook geweldig in de tweede helft. Wij maakten een fantastisch doelpunt en hadden ook nog een penalty kunnen krijgen, dan winnen we deze wedstrijd ook nog gewoon.”

Wint Oranje de Nations League-groep? De odd is 2.25!

Eens met zijn analyse?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie