TRANSFERUURTJE: Breaking Veerman-nieuws, dubbele Ajax-dreun

Foto: TRANSFERUURTJE: Breaking Veerman-nieuws, dubbele Ajax-dreun

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Er bestaat wat onduidelijkheid over de toekomst van Ryan Gravenberch. Gaat hij zijn tot 2024 lopende contract bij Ajax verlengen of mikt hij op een transfer in de zomer van 2022? Twee grootmachten hebben hun oren gespitst: Volgens het Spaanse dagblad Marca heeft Real Madrid wel oren naar de komst van de jonge middenvelder. In Estadio Santiago Bernabéu beschikt men over Luka Modric en Toni Kroos, maar de Kroaat en de Duitser zijn al weer 36 en 31 jaar oud. De krant weet overigens dat ook de Premier League-topclub Liverpool in de race is voor de handtekening van de 19-jarige middenvelder. The Reds worden al langere tijd in verband gebracht met de international van het Nederlands elftal.

De kans wordt steeds groter dat Oussama Darfalou in januari al vertrekt bij Vitesse. Na PEC Zwolle heeft nu namelijk ook RKC Waalwijk zich in Arnhem gemeld voor hem, zo weet De Gelderlander. In een eerder stadium dacht ook Sparta aan de Algerijn, maar zij kozen vorige week definitief voor Adrian Dalmau van FC Utrecht. Bij RKC zou Darfalou de concurrentiestrijd met onder anderen Jens Odgaard een Michiel Kramer aan moeten gaan.

Feyenoord hoopt Joey Veerman in de winter of desnoods komende zomer naar De Kuip te halen. De Volendammer lijkt deze transfer wel te zien zitten, maar de sportredactie van Omrop Fryslân is sceptisch over de kans van slagen. Heerenveen-watcher Roelof de Vries kan zich niet voorstellen dat Veerman binnenkort voor Feyenoord speelt. “Het zal wel een bedrag van zes, zeven miljoen euro gaan met een doorverkooppercentage. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Feyenoord dat kan betalen.”

Érick Gutiérrez komt de laatste tijd veelvuldig aan spelen toe bij PSV. De 26-jarige middenvelder heeft zelfs een terugkeer naar Mexico overwogen. Aan FOX Sports laat Guti weten: “Een paar maanden geleden speelde ik niet. Ik had daarom alles al geregeld voor een terugkeer. Ik stond op het punt om terug te keren, maar toen veranderde alles. PSV zei dat ik een heel belangrijke speler ben en dat er geen kans was dat ik zou vertrekken. Ik begon ook weer te spelen. Ik heb de Mexicaanse club die mij wilde hebben bedankt voor de interesse.”

De laatste maanden van Noussair Mazraoui in Ajax-shirt zijn aangebroken. Volgens SPORT is de kans levensgroot dat de Marokkaans international naar FC Barcelona transfereert. Ajax probeert al geruime tijd om Mazraoui in Amsterdam te houden. De rechtsback verklaarde regelmatig de intentie te hebben om bij te tekenen, maar een akkoord tussen beide partijen bleef uit. SPORT schrijft dat Mazraoui definitief ‘nee’ gaat zeggen tegen een langer verblijf en dat de clubleiding zich begint te realiseren dat zijn toekomst in Barcelona ligt.

Buitenland:

Datzelfde FC Barcelona gaat zich mogelijk versterken met José Gayá. De Catalaanse topclub ziet in de 26-jarige linksback van competitiegenoot Valencia een ideale versterking voor volgend seizoen, zo weet SPORT. Gayá staat al langer op de radar in Camp Nou. Afgelopen zomer kwam het niet tot een overstap en ook deze winter is FC Barcelona niet in staat om een deal tot stand te brengen, maar na dit seizoen ziet de situatie er anders uit. Zijn contract loopt dan nog maar één jaar door in Valencia en de Catalanen denken daarom voor een schappelijke prijs toe te kunnen slaan.

Virgil van Dijk krijgt in 2022 waarschijnlijk weer gezelschap van een landgenoot. Liverpool hoopt zich na dit seizoen te versterken met Oranje-international Arnaut Danjuma. Liverpool had Danjuma eigenlijk al op de korrel voor deze winter. Villarreal wil de vleugelaanvaller echter nog niet kwijt na slechts een half seizoen, waardoor The Reds zich nu focussen op de zomer van 2022. De Spaanse subtopper hoopt tegen die tijd de hoofdprijs te kunnen vangen voor de Nederlander.

Wint Liverpool van Leicester? Win 1.33 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk jij dat Veerman in januari naar Feyenoord gaat?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1555+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie