Derksen briest richting Ajax: ‘Schandelijk’

Foto: Derksen briest richting Ajax: ‘Schandelijk’

Johan Derksen was gisteren tijdens Veronica Inside weer in topvorm. De besnorde analist maakte onder meer gehakt van Marc Overmars, de directeur van Ajax.

Derksen zegt tegen tafelgast Valentijn Driessen: “Wat mij opviel in jouw column vandaag is dat Overmars wel open zou staan voor een overgang naar Newcastle United, omdat hij slechts 700 duizend euro per jaar verdient. En dan denk ik: het loopt storm bij de voedselbank. Ik begrijp het ook wel, want die jongens werken in een totaal gekke wereld. Maar als je 700 duizend euro bij Ajax verdient, dan is dat toch een goed salaris voor zijn functie lijkt me. Kijk, het zou de supporters van Newcastle een worst zijn. Al komt er een seriemoordenaar. Het gaat hen er gewoon om dat hij poen binnenbrengt.”

Newcastle is immers overgenomen door een steenrijke sjeik uit Saudi-Arabië, en die wil Overmars dus binnenhalen als directeur. “Ik vind dat mensen met volledige verstandelijke vermogens die moeten toch even twee keer nadenken. Of ik denk dat spelers ‘nee’ gaan zeggen dadelijk? Nee, natuurlijk niet. Maar trainers ook niet. Dick Advocaat en Bert van Marwijk gaan er zo heen. En Cor Pot ook.” En Driessen voorspelt: “Overmars gaat er ook zo heen.”

De chef voetbal van De Telegraaf vervolgt: “Hij verdient topsalaris, maar Marcel Brands verdient bij Everton geloof ik 3,5 miljoen euro. Er is volgens mij een pool van drie namen of zo, en als Overmars daaruit gekozen wordt gaat hij erheen. Dit vindt hij natuurlijk geweldig, want hij denkt dan van: een club kan ik vanaf de grond opbouwen tot een wereldclub. Geld is natuurlijk geen enkel probleem meer daar.”

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
831+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie