TRANSFERUURTJE: Ajax moet krankzinnig bedrag betalen, Feyenoord-domper

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet krankzinnig bedrag betalen, Feyenoord-domper

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het is al lang en breed geen geheim meer dat Ajax Steven Bergwijn wel naar de Johan Cruijff ArenA wil halen, maar Tottenham Hotspur blijkt een geduchte onderhandelingspartner. Willen de Amsterdammers écht zakendoen, dan zullen ze een bizar bedrag af moeten tikken. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf repte in een eerder stadium van een vraagprijs van 25 miljoen euro, maar volgens de Engelse media vraagt voorzitter Daniel Levy nóg meer voor de voormalige sterspeler van PSV. De Spurs betaalden zelf ongeveer 30 miljoen euro voor Bergwijn en zijn niet bereid om verlies te lijden op hun aanvaller. Dat betekent dus dat Ajax zijn transferrecord aan diggelen moet slaan om zijn doelwit naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Nóóit betaalden de Amsterdammers meer dan 22,5 miljoen euro voor een speler; voor dat bedrag werd Sébastien Haller in de afgelopen winter losgeweekt bij West Ham United.

Denzel Dumfries wil een mooie transfer maken en door het afgelopen EK ligt de rechtsback behoorlijk goed in de markt. Toch heeft de vleugelverdediger zijn overstap nog niet te pakken en daarbij is de vraagprijs van PSV hét grote obstakel. Het Eindhovens Dagblad schrijft op dinsdagochtend: “Internazionale heeft zich eerder al gemeld bij PSV en Dumfries ziet een overstap naar die club ook zitten, maar op dit moment ligt de zaak al een tijd stil. De Italianen kunnen of willen niet aan de vraagprijs van PSV voldoen, die naar verluidt tussen de 15 en 20 miljoen euro ligt (mede afhankelijk van af te spreken bonussen). Hoeveel ze precies wilden betalen en in welke termijnen, is nog niet bekend.”Feyenoord wil Joey Veerman overnemen van sc Heerenveen, maar de Friezen willen 10 miljoen euro verdienen met de verkoop van hun sterspeler en de Rotterdammers kunnen nog niet eens de helft betalen. Daarom werd er een spelersruil geopperd. In gesprek met de Leeuwarder Courant vertelt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen over een eventueel vertrek van Veerman: “Het geld is altijd leuk, maar het belangrijkste is: als er een hele goeie speler weggaat, dan wil je ook een goeie speler terug.” Een ruildeal is géén optie: “Er loopt daar op de positie waarvoor wij iemand zoeken, geen speler rond waarvan wij denken dat het aanvullend is op wat wij zelf al hebben lopen. Voor ons is een ruildeal nu dus geen optie.”

De kassa blijft de laatste tijd maar rinkelen in Alkmaar, maar AZ is volgens het Algemeen Dagblad niet te vermurwen en gaat géén gekke dingen doen met het geld dat binnenstroomt voor pareltjes als Myron Boadu en Calvin Stengs. De bovengenoemde krant bericht op dinsdagochtend: “Dat zijn basiself zo langzamerhand een metamorfose ondergaat, geeft trainer Pascal Jansen een dubbel gevoel. Hij zag de afgelopen dagen weer twee verwachte transfers rondkomen. Die van keeper Marco Bizot naar Stade Brest en Myron Boadu naar AS Monaco. Het zal AZ bij elkaar rond de 25 miljoen euro opleveren, waardoor de teller al op 40 miljoen staat deze transferzomer. Eerder was Calvin Stengs al verkocht aan Nice. En dan moet aanvoerder Teun Koopmeiners nog verkocht worden en blijft het opvallend stil rond Owen Wijndal.” Het AD vervolgt: “Wat vaststaat, is dat AZ er komend seizoen compleet anders uitziet, want bijna de helft van het basiselftal dat vorig seizoen derde werd, is straks verdwenen. Maar waar de tientallen miljoenen binnenstromen, houdt de club vast aan het eigen beleid van spelers opleiden, kansen geven en niet meer uitgeven dan rond de drie miljoen aan spelers met toch veel restwaarde.

Buitenland:

FC Barcelona zit in zijn maag met Lionel Messi, want door de financiële situatie in Catalonië kan de grootmacht zijn superster geen nieuw contract geven. En er moet héél wat gebeuren voordat dat wél kan, zo vertelt journalist Gerard Romero. De behoorlijk betrouwbaar geachte verslaggever rept van een ‘drietrapsraket’ vooraleer Messi zijn handtekening kan zetten onder een nieuwe verbintenis. Te beginnen met de verkoop van Martin Braithwaite voor minimaal 15 miljoen euro. West Ham United wil de Deen wel inlijven voor die transferprijs, maar de spits heeft nog geen persoonlijk akkoord bereikt met de Hammers

Vervolgens moet Barça ook zowel Miralem Pjanic als Samuel Umtiti zien te slijten. De middenvelder en verdediger zijn overbodig geworden in het Camp Nou-stadion, maar het tweetal verdient dusdanig veel geld in Catalonië dat de situatie ietwat gecompliceerd is. Des te meer omdat Barcelona zich geen ‘gouden handdruk’ kan veroorloven. Als laatste moeten de grootverdieners in de selectie opnieuw salaris inleveren. Gerard Piqué zou zijn jawoord wat dit betreft al hebben gegeven, maar nu moet voorzitter Joan Laporta Jordi Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto nog zover krijgen… Voldoen de Catalanen aan ál deze eisen, dan kunnen we Messi een nieuw contract voorschotelen, aldus Romero.

Gaat Veerman nog naar Feyenoord?

  • Ja
  • Nee…
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie