TRANSFERUURTJE: Feyenoord wil Pröpper kapen, Ronaldo-sensatie

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord wil Pröpper kapen, Ronaldo-sensatie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Feyenoord is met PSV de strijd om de handtekening van Davy Pröpper aangegaan. De Rotterdammers zouden óók interesse hebben getoond, maar lijken vrijwel kansloos te zijn. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Het ED schrijft: “PSV is al geruime tijd bezig om Pröpper voor de komende seizoenen vast te leggen. Feyenoord zou ook interesse in de middenvelder hebben of hebben gehad, maar dat oogt gezien de mogelijkheden van PSV en ook het verwachte Europese ticket in de zomer niet erg realistisch.”

AZ eindigt het Eredivisie-seizoen als derde en dus gaat de ploeg van Pascal Jansen na de zomer de Europa League in. Het is echter nog maar de vraag of captain Teun Koopmeiners dan nog van de partij is. “Ik weet nog niet of ik daarbij ben”, zegt de middenvelder met een glimlach tegenover de NOS. “Daar kan ik heel eerlijk over zijn. Er lopen gesprekken met de club, maar er speelde ook wel wat anders. Voor nu was het het belangrijkst dat ik zo veel mogelijk voor het team betekende en wat er in de zomer gaat gebeuren, is voor later. Dat gaan we nu zien.”

Oussama Tannane speelt zondag tegen Ajax zijn laatste wedstrijd voor Vitesse. Dat heeft de smaakmaker in gesprek met De Gelderlander bevestigd. Hij staat voor een buitenlands avontuur. “Of ik zondag mijn laatste wedstrijd voor Vitesse speel? Ja”, zegt hij resoluut tegen De Gelderlander. “En dan zit dit seizoen er op. Ik heb met Johannes Spors (technisch directeur Vitesse, red.) gesproken. Ik zie wel wat er op me afkomt.”

[b]Buitenland:[/b]

Cristiano Ronaldo gaat daadwerkelijk terugkeren naar Sporting Portugal. Dat beweert Dolores Aveiro, de moeder van de superster, in gesprek met het Portugese medium Tvi24. “Ik ga naar Italië om met hem te praten. Volgend jaar zal hij in het Alvalade (het stadion van Sporting, red.) spelen, ik zal hem overtuigen”, beloofde Aveiro voor de camera van Tvi24. Volgens Cuatro begint het een steeds realistischer scenario te worden. Het medium meldt dat de 36-jarige aanvaller bereid is om heel fors in te leveren om het slot van zijn carrière bij zijn jeugdliefde door te brengen. Er zou zelfs al onderhandeld worden tussen Ronaldo en Sporting, dat hem een aanbod heeft gedaan. Juventus, de huidige werkgever van de vedette, is Ronaldo naar verluidt liever kwijt dan rijk en zal dus meewerken aan een eventuele transfer.

Bij het FC Barcelona van Ronald Koeman is een enorme leegloop op komst, zo weet Mundo Deportivo te melden. Volgens de Catalaanse sportkrant gaan er deze zomer misschien wel veertien spelers vertrekken. Voetbal International schrijft: “Revolutie, zo kopt El Mundo Deportivo vrijdag over Barcelona. De krant wijst erop dat de kans bestaat dat er komende zomer van liefst veertien spelers afscheid wordt genomen. Van veel spelers is de situatie nog onduidelijk (zo heeft Lionel Messi zoals bekend een aflopend contract), maar van Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Matheus, Martin Braithwaite en Philippe Coutinho willen de Catalanen sowieso af”, zo klinkt het.

Moet Ronaldo zijn carrière afsluiten bij Sporting?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie