‘Ten Hag gaat helemaal los achter de schermen’

Foto: ‘Ten Hag gaat helemaal los achter de schermen’

De interviews die oefenmeester Erik ten Hag na wedstrijden geeft zijn vaker wel dan niet een beetje bizar. Wie zijn vraag-antwoordgesprekjes bekijkt vraagt zich meer dan eens af of de coach van Ajax het duel in kwestie wel heeft gezien…

Het Algemeen Dagblad schrijft op dinsdagochtend: “Met zijn analyses krijgt Ten Hag steeds meer wenkbrauwen gefronst. Wat opvalt, is dat de coach individuen of het collectief van Ajax vaak in bescherming neemt. Tegen Feyenoord was het vrij snel na de treffer van Ryan Gravenberch, halverwege de eerste helft, gedaan met de dominantie van zijn ploeg. Toch sprak Ten Hag van een ‘oppermachtig’ Ajax.”

De krant gaat verder: “En dat zijn ploeg niets meer klaarspeelde na rust en met kunst- en vliegwerk overeind bleef, daarover was Ten Hag vooral complimenteus. De oefenmeester zag juist zijn kans schoon. Houdt het spel eens niet over, dan prijst Ten Hag Ajax voor de mentale weerbaarheid. Dat was zo toen zijn ploeg tegen PSV een 0-2 achterstand wegpoetste én nadat Ajax in Enschede na de late gelijkmaker van Twente toch nog toesloeg.

Het betreft echter een rookgordijn, weet het AD. Achter de schermen gaat de trainer wél helemaal los: “De kleedkamer is heilig. Het is ook niet zo dat Ten Hag zijn spelers met fluwelen handschoentjes aan behandeld. Binnen de Ajax-muren is hij vlijmscherp en laat hij niets aan het toeval over. Zo zit hij er tijdens trainingen bovenop met zijn coaching. Bekend is ook de stevige vermaning die de nalatige Noa Lang kreeg tijdens een bekerduel met Telstar.”

Vind jij zijn interviews ook altijd bizar?

  • Ik wel
  • Ik niet
1062+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie