‘Collega zet De Boer voor groot dilemma bij Oranje’

Foto: ‘Collega zet De Boer voor groot dilemma bij Oranje’

Frank de Boer zal een aantal belangrijke beslissingen moeten nemen in aanloop naar het EK. Volgens De Telegraaf komt daar nog een extra obstakel bovenop dankzij de EK-kwalificatie van Jong Oranje, dat net eerder het eindtoernooi afwerkt.

De Boer zal in overleg met Jong Oranje-coach Erwin van de Looi moeten bepalen welke spelers er beschikbaar zijn voor de twee teams. Er zou zomaar overlap kunnen ontstaan. Volgens de krant gaat het om meer dan een compleet elftal aan mogelijke vraagtekens.

De Telegraaf schrijft: “Frank de Boer en Erwin van de Looi hebben in maart mogelijk 13 spelers te bespreken met het oog op deelname aan het EK van Jong Oranje. Een groot aantal speelde al A-interlands of zat eerder bij de selectie van het Nederlands elftal. Anderen staan op de radar of zijn afhankelijk van de ontwikkeling bij hun club, denk aan Justin Kluivert, Mitchel Bakker en Joshua Zirkzee (bij eventuele verhuur).”

Het medium noemt Ryan Gravenberch, Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu (AZ), Joshua Zirkzee (Bayern München), Justin Bijlow (Feyenoord), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (OSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig) als voorbeelden.

Mogelijk gaan verschillende spelers beide eindtoernooien meemaken. Het zou dan gaan om spelers die bij het grote Oranje op de bank zitten.

Gaat dit problemen opleveren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
507+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie