TRANSFERUURTJE: Real wil Feyenoorder, Ajax in problemen

Foto: TRANSFERUURTJE: Real wil Feyenoorder, Ajax in problemen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ondanks zijn hoge leeftijd kan Sergio Ramos nog wel even mee bij Real Madrid, maar De Koninklijke is al wel op zoek naar een opvolger. En in die speurtocht zouden de Madrilenen uitgekomen zijn bij Feyenoord-sterkhouder Marcos Senesi. Het Twitter-account FutbolEsVida schrijft vandaag over de opvolging van Ramos: “Real heeft een vervanger gevonden en heeft concrete belangstelling voor Senesi, op dit moment de beste centrale verdediger van de Eredivisie. Met de Argentijn in het elftal heeft Feyenoord al 24 wedstrijden op rij niet verloren. In die periode gingen de Rotterdammers wel onderuit, maar toen deed Senesi niet mee.” Er wordt ook gewezen naar de marktwaarde van de Feyenoorder van 15 miljoen euro, maar daarmee neemt technisch directeur Frank Arnesen hoogstwaarschijnlijk geen genoegen. Het is algemeen bekend dat de traditionele Eredivisie-topclub een recordbedrag wil ontvangen voor zijn pareltje, en dat betekent dat er meer betaald moet worden dan 18 miljoen euro (voor dat bedrag ging Dirk Kuyt in 2006 naar het Anfield Road van Liverpool, red.).

Ajax presteert dit seizoen best aardig, maar de verdediging is wel de zwakke plek in de Johan Cruijff ArenA. En de concrete interesse die AS Roma heeft in een samenwerking met Noussair Mazraoui komt daarom wel heel ongelegen voor coach Erik ten Hag. Volgens de krant La Gazzetta dello Sport zijn de Romeinen in hun zoektocht naar een rechtsback ‘die de hele flank kan bestrijken’ uitgekomen bij de international van Marokko. En naar verluidt moet Mazraoui al in de aankomende wintertransferperiode de oversteek maken naar het Stadio Olimpico. Voor de vleugelverdediger is dit natuurlijk een mooie kans en het is dan ook niet uitgesloten dat hij zelf wel oren heeft naar een transfer naar Roma. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en Ten Hag zullen hun hakken vermoedelijk echter in het zand zetten. In de afgelopen zomer verkocht Ajax Sergiño Dest immers aan FC Barcelona. De Amsterdammers tikten Sean Klaiber op de kop bij FC Utrecht, maar die wordt vermoedelijk niet klaar geacht om vaste basisspeler te worden. De transferwaarde van Mazraoui wordt overigens geschat op een slordige 14 miljoen euro.

Buitenland:

Door de coronacrisis heeft Juventus alle moeite van de wereld om het gigantische jaarsalaris van Cristiano Ronaldo op te hoesten en daarom is de verwachting van de Italiaanse media dat de Portugese superster binnenkort vertrekt uit Turijn. Eerder werd de inmiddels toch al weer 35-jarige aanvaller in verband gebracht met een overstap naar Paris Saint-Germain, maar volgens ESPN zit er een hele andere transfer aan te komen. Naar verluidt wordt er namelijk hard gewerkt aan een terugkeer van Ronaldo naar Old Trafford. Cristiano speelde tussen 2003 en 2009 al voor Manchester United, alvorens hij voor 100 miljoen euro naar het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid vertrok. Elf jaar na zijn vertrek bij de Red Devils lonkt er dus een spectaculaire comeback. Ronaldo verdient 30 miljoen euro per jaar bij Juventus, maar op zich kan United dat salaris wel overnemen. ESPN weten dat alle betrokken partijen (Juventus, Ronaldo én de werkgever van onder meer Donny van de Beek) het licht al op groen gezet hebben, al dient er nog wel een stevig robbertje onderhandeld te worden.

Er dreigt een gigantische deceptie voor Memphis Depay. Zijn Franse broodheer Olympique Lyon weigert de Oranje-international komende winter te verkopen aan FC Barcelona. Memphis staat sinds afgelopen zomer hoog op het wensenlijstje van FC Barcelona. Coach Ronald Koeman wil hem graag naar Camp Nou halen, maar in de zomer mislukte de overgang. Er gingen geluiden dat de Fransen hem vlak voor de zomerse deadline zelfs nog met korting wilden verkopen. President Jean-Michel Aulas maakt echter gehakt van die geruchten. Aan RAC1 vertelt Aulas: “Ik was de eerste die zei dat hij niet naar Barcelona zou vertrekken. Niemand luisterde destijds naar mij tijdens de transferwindow, want iedereen dacht dat hij zou vertrekken.” Lyon geeft de voorkeur aan de sportieve ambities en niet aan het feit dat Memphis alleen in januari nog geld oplevert. “We moeten het absoluut goed doen dit seizoen. We zijn slecht aan het seizoen begonnen, maar hebben de kwaliteiten om veel beter te presteren. Memphis is daarin van groot belang, dus hij zal bij onze club blijven”, aldus Aulas.

Ronaldo naar United?

  • Zou ik tof vinden
  • Zou ik niks vinden
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie