10: Deze spelers wonnen de Nederlandse Gouden Schoen

Soccernews

Sinds het seizoen 2005-2006 ontvangt de beste voetballer van de Eredivisie de Nederlandse Gouden Schoen. Tien keer is deze trofee dus al uitgereikt. [i]SoccerNews.nl[/i] zet de tien winnaars op een rijtje.

[b]10. Dirk Kuyt[/b]
Kuyt is de enige speler in deze lijst die nog in de Eredivisie te bewonderen is. In het seizoen 2005-2006 mocht de Katwijker deze trofee, die eerder wel onder een andere opzet werd uitgereikt, als eerste op zijn palmares noteren. De aanvaller deed dat in dienst van zijn huidige werkgever Feyenoord.

[img]//uploads/dirk-kuyt(feyenoord)(01-11-2015).jpg[/img]

[b]9. Afonso Alves[/b]
In de zomer van 2006 versterkte sc Heerenveen zich met Afonso Alves. Maar liefst vierenhalf miljoen euro betaalden de Friezen om de Braziliaanse aanvaller binnen te halen. In zijn debuutwedstrijd tegen ADO Den Haag maakte hij direct de winnende goal en dat seizoen volgden nog 33 competitiedoelpunten.

[img]//uploads/afonso-alves(sc-heerenveen)(03-08-2015).jpg[/img]

[b]8. John Heitinga[/b]
Waar de Gouden Bal tegenwoordig vooral een strijd is tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, daar kent de Nederlandse verkiezing jaarlijks een andere winnaar. Zo ging de eer in het seizoen 2007-2008 uit naar Heitinga. De inmiddels gestopte Ajax-verdediger verdiende in dat seizoen een transfer naar het Spaanse Atlético Madrid.

[img]//uploads/john-heitinga(ajax)(17-07-2015).jpg[/img]

[b]7. Mounir El Hamdaoui[/b]
In het seizoen 2008-2009 kroonde AZ zich tot kampioen van Nederland. Een collectieve topprestatie van de manschappen van Louis van Gaal, maar natuurlijk kreeg een aantal spelers iets meer eer toegeschoven. El Hamdaoui werd bijvoorbeeld gekozen tot de beste speler van het seizoen door 23 goals te produceren.

[img]//uploads/mounir-el-hamdaoui-lijst(az)(20-11-2014).jpg[/img]

[b]6. Luis Suarez[/b]
Tegenwoordig maakt Suarez deel uit van misschien wel het meest gevreesde trio ter wereld. De Uruguayaan vormt bij FC Barcelona een voorhoede met Messi en Neymar, maar in het seizoen 2009-2010 mocht de Eredivisie nog van zijn spel genieten. Als aanvaller van Ajax won de Uruguayaan de Nederlandse Gouden Schoen.

[img]//uploads/luis-suarez(ajax).jpg[/img]

[b]5. Theo Janssen[/b]
In 2010 werd FC Twente landskampioen, maar werd Suarez dus gekroond tot de beste speler. In het daaropvolgende seizoen eindigden de Tukkers op de valreep als tweede, alleen werd ditmaal wel een speler van de club als beste aangewezen. De reeds gestopte middenvelder Janssen mocht de trofee in ontvangst nemen.

[img]//uploads/theo-janssen(fc-twente).jpg[/img]

[b]4. Jan Vertonghen[/b]
De Eredivisie staat bekend als een competitie waarin vooral het aanvalsspel belangrijk lijkt te zijn. Toch is het prima mogelijk om als verdediger op te vallen. Na Heitinga in 2008 won ook Vertonghen in 2012 de trofee als speler van het jaar. De Belg speelde destijds voor Ajax en is tegenwoordig actief bij Tottenham Hotspur.

[img]//uploads/jan-vertonghen(ajax).jpg[/img]

[b]3. Wilfried Bony[/b]
Bony komt tegenwoordig weinig aan spelen toe bij Manchester City en dat is jammer, want de Ivoriaanse aanvaller scoort relatief makkelijk. Daar kunnen de Vitesse-aanhangers over meepraten. In het seizoen 2012-2013 scoorde Bony 31 keer voor de Arnhemmers en daarmee werd hij behalve topschutter ook gekroond als uitblinker van het seizoen.

[img]//uploads/wilfried-bony(vitesse)(7).jpg[/img]

[b]2. Daley Blind[/b]
Blind kan zowel als centrale verdediger, vleugelverdediger als verdedigende middenvelder uit de voeten. Manchester United profiteert tegenwoordig van zijn inbreng en in het seizoen 2013-2014 was hij de uitblinker bij Ajax. Immers: hij ontving destijds de Nederlandse Gouden Schoen voor zijn uitmuntende spel.

[img]//uploads/daley-blind(ajax)(25-08-2014).jpg[/img]

[b]1. Georginio Wijnaldum[/b]
Later dit seizoen zal duidelijk worden wie als elfde speler de Nederlandse Gouden Schoen wint. Een speler van Ajax of PSV ligt voor de hand. De Eindhovenaren hebben de voorlopig laatste winnaar geleverd. Memphis Depay was misschien wel de meest opvallende pion in het kampioensjaar, maar Wijnaldum kreeg de eer toegeschoven. Hij speelt nu voor Newcastle United.

[img]//uploads/georginio-wijnaldum(psv)(15-03-2015).jpg[/img]

Wie verdiende zijn trofee het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie