Toine van Peperstraten

(Pro Shots)

Toine van Peperstraten is een Nederlandse journalist en presentator. Momenteel is hij als verslaggever verbonden aan sportzender ESPN.

Anthonie Hubertus Adrianus (‘Toine’) van Peperstraten ziet op 18 december 1967 het levenslicht in Achthuizen. Nederland leert hem vooral kennen als presentator van NOS Studio Sport. Hij komt in 1993 terecht bij de publieke omroep en zal pas na twintig jaar op emotionele wijze afscheid nemen.

Van Peperstraten combineert zijn werkzaamheden op televisie enige tijd met een rol als dj van Radio Veronica, maar op last van de NOS moet hij stoppen. Hij keert nog wel terug op de radio, waaronder enige tijd als presentator van het populaire NOS Langs de Lijn. Hij maakt in die periode een aantal uitstapjes, inclusief deelname aan Wie is de Mol? in 2006.

Overstap naar FOX Sports

In de zomer van 2013 maakte Van Peperstraten de overstap naar FOX Sports, waar hij als presentator en sportverslaggever aan de slag gaat. Zo mag hij regelmatig naar Eredivisie-wedstrijden afreizen voor de voor- en nabeschouwing. Tegenwoordig draagt deze sportzender de naam ESPN.

Van Peperstraten blijft zijn ESPN-werkzaamheden combineren met werkzaamheden voor de NPO. Zo maakt hij de radioprogramma’s Stax&Toine, Blok&Toine (NPO Radio 1) en ‘t Wordt Nu Laat (NPO Radio 2). Tevens is Van Peperstraten te bewonderen in de populaire tv-programma’s De Verraders (winnaar) en The Masked Singer.

Ook SoccerNews.nl doet in 2022 een beroep op Van Peperstraten. Hij spreekt voor deze website de documentaire over de Argentijnse voetballegende Diego Maradona in.

Laatste update: 4 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie