‘Plan Slot bij Feyenoord mislukte faliekant’

Foto: ‘Plan Slot bij Feyenoord mislukte faliekant’

Feyenoord verloor afgelopen weekend van AZ (2-1) en dreigt daardoor de aansluiting met nummer twee PSV weg te gooien. In Alkmaar was het grootste probleem het creëren van kansen, zo zag ook analist Rory de Groot.

“Dat klopt. Ze waren wel dominant in balbezit en bijna constant op de helft van AZ, zeker de tweede helt is AZ er nauwelijks meer uitgekomen. Die loerden echt op de counter en ze speelden vanaf het begin eigenlijk al de lange bal, dus ze hadden echt een aanpassing gedaan in vergelijking met de wedstrijd in De Kuip: toen probeerden ze echt nog op te bouwen. Die hadden hun les geleerd, ze speelden heel snel”, constateert De Groot op Feyenoord TV.

Plan Slot mislukte

“Wat ze heel slim deden was de rechtsback naast de twee centrale verdedigers zetten, waardoor de buitenspelers, Toornstra en Sinisterra, naar voren werden gelokt tot in de hoeken van de zestien. Daarna was het tikkie terug en dan de lange bal waardoor zowel de aanval als het middenveld vanwege het pressen heel erg naar voren stond. Zo ontstond er een soort gat tussen de aanval en het middenveld. Daar probeerde AZ in te spelen en er dan overheen te klappen. Dat pakte zeker in de eerste helft een paar keer goed uit. Daar komt ook die eerste goal uit voort.”

De Groot zag dat rechtsback Geertruida én rechtsbuiten Toornstra ‘heel erg ver naar binnen speelden’. “De linkerkant lag daardoor helemaal open. Het idee was dat Wijndal en Karlsson met die spelers mee naar binnen zouden gaan, waardoor hun grote kracht, die linkerflank met de overlappingen van Wijndal, uitgeschakeld zou worden.” Dat gebeurde echter niet en Feyenoord zocht nóg vaker dan gebruikelijk snel de linkerkant op, zag De Groot. “Toen Pedersen er in de tweede helft inkwam was daar veel meer dynamiek, werd het daar veel meer breed gehouden en was er veel meer diepgang. Met name door Pedersen die er ook vaak goed doorheen kwam. Achteraf had Pedersen daar met zijn loopvermogen en zijn diepgang beter gepast tegenover Wijndal..”

De penalty’s

Over de penalty’s vervolgt de analist: “Het zijn twee penalty’s die je volgens de VAR-regels zou mogen geven, want er is sprake van ‘contact’. De Wit duwt Hendrix weg met de platte hand op de borstkas en daarna kun je door de camera standpunten niet zien of er nog enig contact is bij de voet of zo. Volslagen belachelijk dat je die tegen krijgt. Echt onbegrijpelijk.” Feyenoord leek er behoorlijk van slag door. “Na die eerste penalty viel het nog best wel mee, toen hadden ze nog redelijk de controle, maar tien minuten later, na die tweede penalty, knakte het wel. Daarna werd het even totale chaos: die derde die dan nog afgekeurd wordt en veel opstootjes. Ze waren het echt volledig kwijt. Tot die eerste penalty had Feyenoord het helemaal onder controle en kwam AZ niet tot nauwelijks over de middenlijn heen. Eigenlijk zat Feyenoord toen goed in de wedstrijd..”

Wint Feyenoord de Conference League? 11x je geld!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

De nederlaag valt Slot best aan te rekenen

  • Eens
  • Oneens
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:14
5+
Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht na spektakelstuk
22:48
15+
‘Van Persie verlaat Feyenoord zonder titel met Onder 18’
22:33
13+
Wederom racisme-rel in Spanje; Atlético sluit Zuidtribune
22:22
39+
Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam
21:50
16+
Real Madrid-tovenaar zaait lof met dé actie van de eerste helft
21:37
186+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
21:10
52+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
20:54
60+
‘Feyenoord-hater Sarri kan zich opmaken voor nieuwe klus’
20:35
443+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
35+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
205+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
175+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
78+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
390+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
239+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
91+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
54+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
17:30
211+
‘Nieuw inkijkje in transfergeruchten over Virgil van Dijk’
17:10
29+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie