Grealish: ‘Het is veel lastiger dan ik dacht’

Foto: Grealish: ‘Het is veel lastiger dan ik dacht’

Jack Grealish transfereerde in de afgelopen zomer voor 117,5 miljoen euro van Aston Villa naar Manchester City, maar in het Etihad Stadium draaide hij een vrij moeizame eerste seizoenshelft. Het aanpassingsproces neemt veel tijd in beslag…

In een interview met Sky Sports vertelt de international van Engeland: “Ik heb het oké gedaan tot dusver. Maar ik kan nog veel beter. Het is veel lastiger geweest dan ik dacht dat het zou worden. Ik ben nog lerende en ben nog bezig met me aanpassen aan de omstandigheden hier. Ik heb gehoord dat sommigen een jaar nodig hadden voor dat proces en dat geldt misschien ook wel voor mij. Ik wil vaker betrokken zijn bij doelpunten volgend seizoen.”

The Citizens hebben natuurlijk een gigantisch bedrag voor hem afgetikt: “Dat prijskaartje om mijn nek zorgt ervoor dat er vragen komen als ik even wat minder productief ben. Is hij het geld wel waard? Waar zijn de goals en assists? Dat begrijp ik. Ik moet die druk als een voorrecht zien. Het is bijzonder dat een club zo’n bedrag aan mij wilde uitgeven. Hopelijk kan ik het terugbetalen met goals en prijzen.”

Guardiola

Oefenmeester Josep Guardiola verdedigde de mega-uitgave op een eerder moment: “We hebben Jack gehaald vanwege zijn kwaliteit in de beslissende fase van het veld. Hij is in staat om tegenstanders naar zich toe te trekken en ploeggenoten te vinden. We hebben veel spelers, maar we hadden nog iemand nodig omdat we veel wedstrijden spelen in veel competities.”

“Wanneer je in al deze competities om de hoofdprijs wil meedoen, moet je de selectie af en toe een beetje opfrissen. Anders wordt het heel moeilijk”, vervolgde de Catalaanse succescoach. “De spelers moeten de druk voelen van de nieuwkomers en de nieuwkomers brengen nieuwe energie. Alle grote clubs doen dit soort transfers.”

Verdien 3.75 keer je inleg als Manchester City de Champions League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft City te veel voor hem betaald?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie