‘Feyenoord-stunt in de maak tegen Ajax’

Foto: ‘Feyenoord-stunt in de maak tegen Ajax’

De Eredivisie-zondag draait vandaag natuurlijk om Feyenoord Ajax. De Klassieker in de Eredivisie is ook een heuse topwedstrijd om de koppositie: Feyenoord staat op dit moment één punt achter Ajax en kunnen over de Amsterdammers heen gaan in dit duel. 

Feyenoord is echter niet de favoriet voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Rotterdammers moeten het doen zonder hun twaalfde man (het Legioen, red.) en dat heeft mogelijk niet alleen voordeel voor de Amsterdammers. Ook de Feyenoord-spelers zullen minder opgefokt aan de wedstrijd beginnen, al moeten ze het óók doen zonder de support van tienduizenden uitzinnige Feyenoord-fans. 

Feyenoord 

Ook zonder Het Legioen moet Feyenoord het op het veld proberen Ajax zo moeilijk mogelijk te maken. Volgens Jan van Halst kan Feyenoord zijn eigen spelletje niet spelen, zo vertelt de voormalig verdedigende middenvelder. “Je ziet dat Ajax het dit seizoen het lastigst heeft tegen ploegen die, zoals Go Ahead Eagles, de pot achterin helemaal dicht gooien. Ik denk dat zo’n manier van spelen voor Feyenoord de remedie is om een resultaat te halen tegen Ajax. Ofwel: georganiseerd spelen en nu en dan gevaarlijk worden, bijvoorbeeld via de snelheid van Luis Sinisterra. Wanneer Feyenoord vol pressing gaat spelen, wat Arne Slot het liefste doet, gaan ze in het mes lopen.”

Kevin Hofland sluit in het Algemeen Dagblad aan bij Van Halst. “Ajax heeft een betere en bredere selectie. Maar kijk je puur naar het basiselftal, dan is Feyenoord niet heel veel minder. Als het allemaal wat meezit met blessures en schorsingen is Feyenoord gewoon een serieuze titelkandidaat. Ik ga er vanuit dat je die minieme onderlinge verschillen terug gaat zien op het veld.”

Volgens voormalig Feyenoord-spits Roy Makaay is het belangrijk dat de negentig minuten centraal staan in plaats van randvoorwaarden. “Die wedstrijd was voor mij hét voorbeeld van hoe je topduels moet spelen”, zegt hij. “Organisatorisch goed staan en gedoseerd de aanval zoeken. Doe je dat, dan liggen er ook tegen Ajax kansen voor Feyenoord.” Over Berghuis wil Makaay niet praten. ”Voor de media is het blijkbaar een issue, voor spelers niet. Laten we het onderwerp Berghuis daarom maar mijden. Dat gooit alleen maar onnodig olie op het vuur.” 

Een overwinning van Feyenoord in de Klassieker is 4x je inleg waard! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Feyenoord wint van Ajax

  • Ja
  • Nee
  • Gelijkspel
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie