Van Wolfswinkel matchwinner op Het Kasteel

FC Twente heeft op zaterdagavond een zege geboekt op Sparta Rotterdam. Het duel op Het Kasteel leek af te stevenen op een puntendeling, totdat scheidsrechter Edwin van de Graaf (ná inmenging van de VAR) een penalty toekende aan de gasten. Ricky van Wolfswinkel faalde niet vanaf elf meter.

Sparta en Twente maakten er in Rotterdam bepaald geen voetbalfeest van: er waren eigenlijk amper kansen… In de openingsfase was Tom Beugelsdijk dicht bij een doelpunt met het hoofd en in de tweede helft zette Wout Brama bijna de 0-1 op het scorebord met een hard schot, maar keeper Maduka Okoye had daar een antwoord op.

In de laatste tien minuten van het duel gebeurde er opeens veel. Arbiter Van de Graaf besloot een sliding van Giorgios Masouras op Michel Vlap niet te bestraffen, maar de leidsman werd ingeseind door de videoscheidsrechter. Het was een discutabele penalty, maar Van Wolfswinkel toonde zich koelbloedig en scoorde.

Cerny

Vlak daarna liet oefenmeester Ron Jans Vaclav Cerny invallen. De Tsjech liep op 14 januari van het huidige kalenderjaar een zware knieblessure op, maar hij maakte dus zijn rentree op Het Kasteel, waar het 1-0 bleef. Door de overwinning zijn de Tukkers de nummer vijf van de Eredivisie (Vitesse) tot op een punt genaderd.

Scoreverloop: 0-1 (83′) R. van Wolfswinkel

Inzetten op wedstrijden van Sparta en/of Twente doe je bij bet365!