Klare taal in Zwolle: “Art vond blijkbaar van niet”

Foto: Klare taal in Zwolle: “Art vond blijkbaar van niet”

Art Langeler is dinsdagochtend opgestapt als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Na de beroerde competitiestart besloot de oefenmeester zijn conclusies te trekken, maar de clubleiding is niet van plan om de filosofie om te gooien.

Algemeen directeur Marcel Boudesteyn laat na het vertrek van Langeler aan Voetbal International weten: “We moeten punten gaan pakken, dus er moet iets in de groep komen dat er nu niet in zat. We zoeken niet iemand in de hoek van Art, want dat heeft niet gewerkt.”

Filosofie

PEC Zwolle zoekt een trainer die bij de filosofie van de club past. Boudesteyn: “Zwolle staat voor aanvallend voetbal, dat klinkt misschien raar, omdat we onderaan staan. Maar ik geloof niet in dat verdedigende verhaal. Aanval is nog altijd de beste verdediging en om te winnen moet je ook gaan scoren. Ik kijk naar de clubs die boven ons staan en met een mindere begroting beter presteren.”

“Zij proberen ook gewoon vooruit te voetballen, dan moeten wij dat ook kunnen. Ik denk dat onze selectie goed genoeg is om ons te handhaven, Art vond blijkbaar van niet, hij zag er geen heil in. Ik respecteer zijn keuze zeer. Hij is een man van Zwolle, hij heeft iets geprobeerd dat niet lukt, dan laat hij zijn ballen zien door te zeggen: Ik vertrek en laat PEC zoeken naar een trainer die een schokeffect teweeg kan brengen”, aldus de PEC-directeur.

Wint PEC bij Feyenoord? Win dertien keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Kan PEC met dit materiaal in de Eredivisie blijven?

  • Ja
  • Nee
105+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie