AZ tankt vertrouwen in Conference League

Pascal Jansen zal weer wat beter slapen de komende nachten. Na de overwinning van zijn ploeg tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie werd ook in Europa gewonnen van Jablonec.

AZ had in de eerste helft moeite om door de defensie van Jablonec te spelen. De Alkmaarders kregen maar moeilijk tempo in de aanvallen en dat leverde weinig kansen op. Daarbij had het geluk dat Jablonec vooral vanaf afstand diens geluk beproefde – en daar niet in slaagde.

Pas in de tweede helft wist AZ de ban pas te breken. Owen Wijndal kreeg de bal en bediende aanvaller Albert Gudmundsson. De IJslander heeft zijn vizier niet altijd op scherp staan, maar miste nu niet: 1-0.

Het doelpunt van Gudmundsson bleek dus genoeg voor de volle buit voor de Alkmaarders. In de tweede helft zette de ploeg van Pascal Jansen nog wel aan, maar wist het niet meer te scoren.

Scoreverloop: 53. Gudmundsson (1-0)