Belgische media snoeihard: “Tegen Vitesse, mensen…”

Foto: Belgische media snoeihard: “Tegen Vitesse, mensen…”

RSC Anderlecht is natuurlijk al lang en breed geen echte topclub meer, maar het is en blijft een club met statuur. Dat maakt het extra pijnlijk dat de Brusselaars gisteren uitgeschakeld werden in de voorronde van de Conference League door… Vitesse (2-1).

Oud-voetballer Marc Degryse is keihard in Het Laatste Nieuws: “Een totale afgang. Tegen Vitesse, mensen… Dat is niet eens een goede ploeg. Wat ik het ergste vind, is dat Anderlecht gezichtsverlies geleden heeft tegenover heel Europa.”

Bij Het Nieuwsblad zijn ze het daar roerend mee eens: “Adieu. Bye-Bye. Auf Wiedersehen. Adios. We zijn eind augustus en Anderlecht ligt alweer uit Europa. Paars-wit voetbalde dramatisch en ging ten onder. Het bestuur mag dan wel zeggen dat dit niet tot een crisis zal leiden, maar RSCA davert toch weer. Het wordt een lang seizoen.” La Dernière Heure: “De club lijdt gezichtsverlies, en dat in het kleinste Europese toernooi.”

Oefenmeester Vincent Kompany van Anderlecht wordt geciteerd door Sporza: “Als je het bekijkt als een wedstrijd van 180 minuten, dan moeten we alleen maar naar onszelf kijken. Proficiat aan Vitesse. Er waren drie goede afstandsschoten in de twee wedstrijden die statistisch gezien heel zelden een doelpunt opleveren, maar dat maakt deel uit van het voetbal.”

De voormalige topverdediger van Manchester City vindt dat zijn team meer verdiend had: “Het is natuurlijk de bedoeling om zelf in het begin van de wedstrijd scherp te zijn. Het waren vermijdbare situaties en wij speelden zelf onze kansen niet goed genoeg uit, dan begrijp ik dat het resultaat vandaag ontgoochelend is. Op 180 minuten is dit mooi voor Vitesse, maar het is niet wat we verdiend hadden. Maar uiteindelijk telt enkel het resultaat.”

Pijnlijk?

  • Ja!
  • Waarom?
666+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie