Herrijzenis Emmen zet voort met zege in Sittard

FC Emmen heeft zaterdagavond opnieuw uitstekende zaken gedaan in de onderste regionen van de Eredivisie. Op de valreep boekte de laagvlieger een 1-3 overwinning bij Fortuna Sittard.

Emmen leek dit seizoen al dood en begraven, maar is de laatste tijd bezig aan een indrukwekkende inhaalrace. Zelfs directe handhaving is daardoor weer een realistische optie geworden. Paul Gladon leek die kans in Sittard te vergroten door de eerste goal van de avond te maken, ware het niet dat zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft ontnam de VAR hem overigens nóg een treffer.

Geen persoonlijk succes dus voor de spits van FC Emmen. Wel kantelde het duel in de tweede helft in Drents voordeel na een overtreding op diezelfde Gladon. Een prima aanval van de bezoekers werd onreglementair gestuit door Roel Janssen. Scheidsrechter Joey Kooij gaf de dader de rode kaart en stelde Sergio Peña in staat om vanaf elf meter voor de 0-1 te zorgen.

In de slotfase wist Dimitrios Emmanouilidis een absolute hoofdrol op te eisen. De Griek dacht de tien van Fortuna een gelijkspel te bezorgen door na een goede individuele actie de 1-1 binnen te schieten, maar prompt veroorzaakte hij aan de andere kant een nieuwe strafschop door Glenn Bijl te vloeren. Het slachtoffer besloot de penalty zelf te nemen en faalde, net als Peña eerder, niet.

Diep in blessuretijd maakte Gladon alsnog zijn treffer, al had de arbitrage daar de hulp van de VAR bij nodig. Emmen staat momenteel zeventiende met 21 punten. De nummers vijftien (VVV-Venlo) en zestien (Willem II) hebben er elk 22.

Scoreverloop: 0-1 (53′) Sergio Peña (strafschop), 1-1 (86′ Dimitrios Emmanouilidis, 1-2 (89′) Glenn Bijl (strafschop), 1-3 (90′) Paul Gladon