Veltman en co lijken vervloekt, dure nederlaag is het gevolg

Brighton wordt dit seizoen weleens de ploeg met de meeste pech in de Premier League genoemd en zaterdag werd nog eens duidelijk waarom dat zo is. Davy Pröpper, Joël Veltman en co leden een dure nederlaag in de strijd om het behoud door met 1-0 te gaan verliezen op het veld van West Bromwich Albion, maar het mag vooral een mirakel heten dat ze niet wisten te scoren.

Slechts drie teams in de Premier League waagden dit seizoen meer doelpogingen dan Brighton, maar toch hebben ze pas de vijftiende beste productie. Een doelpunt maken blijkt dus moeilijk en dat was tegen West Brom wel zeer extreem het geval. Nadat Bartley vroeg in de match de thuisploeg op voorsprong gebracht had, leek het doel wel vervloekt voor Brighton.

Na iets minder dan 20 minuten kregen ze een strafschop, maar Gross knalde de bal op de lat. Tien minuten later scoorde Dunk wél met een snel genomen vrije trap, maar toen lag de VAR dwars. In een ronduit bizarre fase keurde de ref eerst de goal af, daarna na tussenkomst van de VAR goed, om daarna ze toch weer af te keuren nadat de VAR nogmaals tussengekomen was. Ook na rust wilde het maar niet lukken. Een kwartier voor tijd kreeg Brighton nog een tweede penalty, maar deze keer schoot Welbeck op de paal. Het bleef zo bij 1-0, waardoor Brighton de gevarenzone weer dichterbij ziet komen.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Bartley