Spaanse media hebben pijnlijke boodschap voor Ronald Koeman

Foto: Spaanse media hebben pijnlijke boodschap voor Ronald Koeman

Ronald Koeman begon best aardig als coach van FC Barcelona, maar inmiddels is het toch weer crisis bij de Catalanen. Die verloren gisteren immers met 1-3 van Real Madrid in El Clásico en vertolken vooralsnog een bijrol in de Primera División…

De krant AS waarschuwt de oefenmeester: “Ronald Koeman kreeg een reminder dat een legendarische carrière als trainer niet altijd een garantie is voor een zachte landing als manager, aangezien zijn Barcelona aan de verkeerde kant van de score stond tegen Real Madrid. Zoals Sergio Ramos zegt: na twee nederlagen is het crisis bij Real Madrid. Dat is nu wellicht ook het geval voor Koeman. De laatste keer dat Barça twee keer op een rij verloor in Spanje was in 2016.”

‘Eerste wissel pas in tachtigste minuut’

Marca stelt dat Koeman weifelend coachte: “De Nederlandse coach gokte op de jongelingen Ansu Fati en Pedri met Lionel Messi in de aanval. Hij was laat met het doorvoeren van zijn eerste wissels in de tachtigste minuut…” Het dagblad vond Frenkie de Jong niet slecht spelen: “De Nederlander is één van de namen die niet ter discussie staat onder Koeman. Hij had een klik met Jordi Alba en deed actief mee in de balcirculatie van de Catalanen.” Sergiño Dest begon verrassend genoeg in de basis bij Barça: “Dest speelde voor de eerste keer als rechtsback en was snel, gefocust en zeer actief, zowel in het verdedigende gedeelte als met het assisteren van Pedri bij het aanvallen. Een prima optreden van de voormalig Ajacied.”

Ook El Mundo Deportivo deelt een compliment uit aan Dest: “Hij speelde voor de eerste keer op zijn vertrouwde positie. Hij begon wat verlegen, maar later kwam hij er goed in en voegde gevaar toe aan de aanvallen van FC Barcelona.” De Jong speelde volgens dit medium een beetje middelmatig: “Hij kwam er niet goed in en dat lag vooral aan de ploeg. De Jong werkte wel keihard.”

Blijft Koeman lang zitten bij Barça?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet…
1543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie