Beker of slechtste seizoen ooit voor Ajax | Afl. 33 podcast Twee Viertje

Foto: Beker of slechtste seizoen ooit voor Ajax  | Afl. 33 podcast Twee Viertje

Voor Ajax is het nóg meer dan voor PSV alles of niets in de strijd om de KNVB Beker. De dennenappel zal zoet smaken in Amsterdam, want Ajax móét die prijs winnen. Aad de Mos voorspelt dat Ajax anders in een vicieuze cirkel terechtkomt. “Ik had het al aan aantal maanden geleden voorspeld. Ajax is op weg naar het allerslechtste seizoen uit de geschiedenis”, zo zegt onze huisanalist in een nieuwe aflevering van de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl.

Aad de Mos voorspelt bekerfinale Ajax-PSV

De meestervoorspeller van SoccerNews.nl denkt dat PSV ook toeslaat in de bekerfinale en voor de vierde keer dit seizoen Ajax aan de kant zet. Een spannende 1-0 (kijk onderaan voor die quotering) wordt het met een duidelijk beter PSV en Ajax dat het niet kan bolwerken. “Ajax heeft een selectie van middelmaat. Het zijn allemaal eenlingen op het veld. Bovendien is grote wedstrijden winnen het hele seizoen al een probleem geweest voor Ajax. Toch zullen ze wel iets beter voor de dag komen dan vorige week. Slechter kan ook niet. Ik denk dat PSV zoveel vertrouwen heeft getankt uit die wedstrijd in Eindhoven dat ze gewoon die lijn doortrekken naar de bekerfinale. Ik zou altijd mijn centen op PSV zetten.”

‘Ajax op weg naar slechtste seizoen ooit’

In Match of the Weekend (onderdeel van Twee Viertje) gaat de voetbalanalist en oud-trainer van zowel Ajax als PSV verder in op de bijzondere wedstrijd. Waar Ajax vroeger wilde weglopen van de binnenlandse concurrentie en de Europese top wilde aanvallen, moet het nu strijden voor de restjes. “Crisis in Amsterdam, het is niet des Ajax wat er nu speelt. Bij verlies van de beker moeten ze gaan spelen om de derde plaats te behouden en dat gaat al heel lastig worden. Ajax speelt nog tegen AZ, FC Twente en FC Utrecht”, stipt De Mos aan in Twee Viertje met Aad. “Het is dus een must voor Ajax om die beker te winnen want anders komen ze in een vicieuze cirkel. Ik had het al voorspeld. Het zou best eens kunnen dat Ajax het slechtste seizoen uit de geschiedenis gaat halen en afstevent op Conference-voetbal.”

Grove borstel door de Ajax-leiding

Er moet dus iets gebeuren in Amsterdam, vindt De Mos. “Koppen moeten sowieso gaan rollen. Eerst worden de zwakke schakels opgeruimd of stappen zelf op. De trainer is al weggestuurd, er is al een belangrijke scout weg en td Gerry Hamstra moest ook vertrekken. Dan is het nu tijd voor de hogere functies. Er moet wat gaan gebeuren. Ajax moet niet alleen met de bezem, maar met een grove borstel door die hele leiding heen gaan. Ajax moet weer een gezonde situatie creëren om de club weer op de kaart te krijgen waar ze thuis horen.”

Advies voor PSV om Xavi-zaak

In de podcast van SoccerNews.nl vertelt De Mos verder hoe hij Koningsdag heeft gevierd. Daarnaast heeft hij ook een goed woordje over voor Koningin Máxima (“Fijn dat zij nu laat zien dat ze voor Feyenoord is) en Koning Willem-Alexander (“Ik wist veertig jaar geleden al dat hij een Ajacied is”). Ook geeft de voetbalanalist ongevraagd advies in Raad van Aad. Deze keer wil hij dat de PSV-leiding ingrijpt en gaat praten met Xavi Simons. En dan komen Feyenoord, AZ en de Croky Cup ook nog aan bod. Kijk dus snel naar de nieuwste aflevering van Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Wie wint de beker?

  • Ajax
  • PSV
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:33
1+
Wederom racisme-rel in Spanje; Atlético sluit Zuidtribune
22:22
8+
Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam
21:50
10+
Real Madrid-tovenaar zaait lof met dé actie van de eerste helft
21:37
143+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
21:10
32+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
20:54
47+
‘Feyenoord-hater Sarri kan zich opmaken voor nieuwe klus’
20:35
400+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
29+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
183+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
162+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
73+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
361+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
228+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
81+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
52+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
17:30
197+
‘Nieuw inkijkje in transfergeruchten over Virgil van Dijk’
17:10
29+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
16:50
384+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
1237+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie