‘Bezem flink door zwalkende PSV-selectie’

Foto: ‘Bezem flink door zwalkende PSV-selectie’

PSV draait momenteel voor geen meter. Er moet dan ook nog minstens één versterking bijkomen deze week. Tegelijkertijd ‘is PSV overtollige spelers aan het opruimen’, zo merkt oud-trainer Aad de Mos op in de podcast Twee Viertje van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com.

De Mos denkt niet dat PSV nog titelkandidaat is dit seizoen. “Dat gaan ze ook dit jaar niet meer worden. Met dit materiaal moet je het seizoen proberen af te maken. Ik heb het idee dat ze bij PSV meer de overtollige spelers en salarissen aan het opruimen zijn om zo de begroting weer een beetje op peil te krijgen. Het geld dat ze opgehaald hebben zullen ze niet zomaar over de balk gooien, zoals ze bij PSV eerder hebben gedaan.”

‘Noodverbanden werken elf van de tien keer niet’

“Ze hebben een enorm aantal goals tegen”, vervolgt De Mos. “Ik denk dat ze zelf ook wel zien dat ze dat beter kunnen uitgeven in een later stadium, het volgend seizoen. Als je nu winteraankopen gaat doen zijn dat vaak noodverbanden. Van de tien keer werkt dat elf keer niet. Met Simons en met Veerman hebben ze creativiteit genoeg om die positie op links in te vullen. Met Bakayoko hebben ze ook een jongen die daar goed uit de voeten kan.”

De analist besluit: “Het moet wel een hele bijzondere aankoop zijn, wil je die gaan halen. Ik zou dat geld liever op volgend jaar zetten. Zeker ook omdat het dit seizoen een competitie is dat het met deze selectie ook naar boven toe kan gaan, maar ook naar beneden toe kan gaan. Ik denk dat iedereen denkt: volgend jaar zullen we erbij moeten zijn want dat wordt een heel beslissend jaar. We gaan twee, drie plaatsen krijgen voor de Champions League.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Eens met De Mos?

  • Ja
  • Nee
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie