Frenkie-loos Barcelona legt druk bij Real

FC Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt in de Primera División. De Catalaanse topclub boekte een moeizame overwinning op Getafe: 1-0.

Trainer Xavi Hernández deed in Camp Nou geen beroep op Frenkie de Jong. De Oranje-international zat wel weer bij de wedstrijdselectie na midweeks in een bekerduel rust te hebben gekregen, maar een basisplaats bleef uit. Vanaf de kant zag hij Borja Mayoral vroeg in de wedstrijd scoren namens Getafe, ware het niet dat er buitenspel werd geconstateerd.

Pedri slaat toe

Barcelona kon voor rust niet imponeren tegen de formatie uit Madrid. Getafe bood uitstekend tegenstand in Catalonië, maar alsnog mocht de formatie van Xavi met een voorsprong de kleedkamer in. Tien minuten voor rust ontsnapte Raphinha op links aan zijn tegenstander en zijn voorzet werd door de goed meegelopen Pedri tegen de touwen gegleden: 1-0.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Barcelona bleef dominant zonder echt gevaarlijk te worden, waar Getafe vooral op momenten loerde om toe te slaan. Een kwartier voor tijd lukte dat bijna via Mayoral, maar ditmaal stond zijn vizier niet op scherp. Het bleef daardoor bij de treffer van Pedri.

FC Barcelona staat momenteel zes punten los van Real Madrid. De aartsrivaal kan die kloof later op de avond halveren door te winnen bij Athletic Club.

Scoreverloop: 1-0 (35′) Pedri