Bayern presenteert Sommer als vervanger van Neuer

Foto: Bayern presenteert Sommer als vervanger van Neuer

Yann Sommer heeft zijn transfer naar Bayern München afgerond. De Zwitserse doelman komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent een contract tot medio 2025. Der Rekordmeister bevestigde het nieuws donderdagmiddag via de officiële kanalen.

Manuel Neuer, al jarenlang de vaste eerste doelman van Bayern, brak in december zijn been tijdens het skiën. Hierdoor voelde de Duitse grootmacht, dat al dun zat in de keepers, zich genoodzaakt een nieuwe sluitpost te zoeken. Al snel vielen de namen van onder meer Sommer en WK-revelatie Dominik Livakovic. Uiteindelijk viel de keus op de 34-jarige Zwitser. Bayern betaalt naar verluidt acht miljoen euro aan Gladbach, daar kan nog anderhalf miljoen aan bonussen bovenop komen. De nummer acht van de Bundesliga haalde Jonas Omlin al op bij Montpellier als vervanger.

“Grote, machtige club”

Sommer moet nu de concurrentie aangaan met Sven Ulreich, voor de plaats onder de lat bij de koploper. De 80-voudig international heeft zin in zijn avontuur in München. “Ik ben enthousiast over de nieuwe uitdaging bij Bayern. Het is een grote, machtige club”, klinkt het op de clubwebsite. “Ik wil Borussia Mönchengladbach bedanken voor een geweldige periode van achtenhalf jaar en voor het meewerken aan deze transfer.”

Sommer heeft al flink wat ervaring. In het betaald voetbal kwam hij voor zijn clubs in totaal tot 592 officiële duels. Voor zijn periode in Duitsland speelde hij in eigen land uit voor FC Basel, Grasshoppers en FC Vaduz.

4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie