Labyad weigerde Ajax-aanbod: ‘Hier voel ik me thuis’

Foto: Labyad weigerde Ajax-aanbod: ‘Hier voel ik me thuis’

Zakaria Labyad traint momenteel mee bij FC Utrecht. De aanvallende middenvelder werkt nu in groepsverband om aan zijn rentree te werken. Labyad hoopt over anderhalve maand gerevalideerd te zijn van zijn kruisbandblessure. De middenvelder geeft in een interview met het clubkanaal een update over zijn status en vertelt ook waarom hij voor Utrecht heeft gekozen.

Labyad stelt de afgelopen maanden druk bezig te zijn geweest met zijn revalidatie bij zijn fysiotherapeut. ” Nu ben ik klaar om in een groep in te stromen, en dat doe ik hier. Nu ben ik weer bijna terug.”

Toekomstbesluit Labyad

Dat de keuze op Utrecht is gevallen is volgens Labyad niet zo vreemd. “Ik heb me altijd wel thuis gevoeld bij FC Utrecht. Ik kom zelf ook uit Utrecht, en ik heb altijd gezegd dat ik wellicht ooit hier terug zou keren. Op dit moment doe ik hier mijn eindtraject, en in de toekomst zien we wel of we overeenkomen of niet.”

Labyad sluit dan ook uit dat hij direct gaat tekenen bij Utrecht als hij weer fit is, maar vindt het wel prettig om weer in de Domstad te zijn. “Het is nu zo’n vijf jaar geleden, dat ik hier ben vertrokken, maar er zijn nog veel dezelfde mensen aan het werk. Het voelt voor mij niet vreemd. Ik had het Sean Klaiber ook wel verteld, hem spreek ik bijna dagelijks. Het is fijn om hem, en een paar anderen die ik nog kende, nu weer te zien in plaats van te alleen te spreken.”

Volgens de middenvelder had hij de clubs voor het uitkiezen. “Ik had ook bij andere clubs kunnen trainen, ook bij Ajax, maar hier heb ik een goede tijd meegemaakt. Heerlijk om weer terug te zijn.” Waar Labyad straks weer wil spelen wil hij nog even in het midden laten. “Ik sta er zeker voor open om hier te blijven, maar ook voor andere opties. Dat heb ik de club ook verteld.”

Wint FC Utrecht van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Utrecht Labyad een contract aanbieden?

  • Ja, goede aanvulling
  • Nee, mooi laten gaan
1602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie