Transfercircus nadert climax bij NEC

Foto: Transfercircus nadert climax bij NEC

NEC wil in januari flink wat spijkers met koppen gaan slaan. Technisch directeur Carlos Aalbers heeft bijvoorbeeld ‘een lijstje met vijf kandidaten uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie’ voor het versterken van de flankposities voorin opgesteld, zo weet De Gelderlander.

In het dagblad vertelt de beleidsbepaler: “We hebben een voorkeur voor spelers die de eredivisie goed kennen en ook de Nederlandse taal spreken. We spelen in januari 25 procent van de resterende wedstrijden dit seizoen, dus de nieuweling moet er snel staan. Als we een speler uit het buitenland halen, dan duurt dat meestal wat langer. Ik hoop eind deze maand met iemand rond te zijn. Het liefst geen huur, omdat we waarde willen creëren op het veld.”

Omdat de twee nieuwe spitsen Landry Dimata en Pedro Marquez behoorlijk tegenvallen, valt het niet uit te sluiten dat er ook nog een nieuwe spits bij gaat komen in De Goffert. “We versterken ons alleen met een spits als we een kwaliteitsslag kunnen maken”, benadrukt Aalbers. “We willen in de aanval alle posities dubbel bezet hebben. Dat hebben we in de spits, maar niet op de vleugels. Mattsson en Duelund, die daar ook kunnen spelen, zijn niet echte aanvallers en komen vooral tussen de linies, terwijl we diepte missen.”

Contractverlengingen

Deze week is er al gesproken met vijf vaste krachten die een aflopend contract in Nijmegen hebben; Ivan Márquez, Bart van Rooij, Souffian El Karouani en Dirk Proper. “Ik heb vijf spelers een aanbieding gedaan om hun contract te verlengen en we wachten nu op feedback. Ik heb er een goed gevoel over dat we die spelers langer aan ons kunnen binden, maar je hebt twee partijen nodig voor een akkoord. We hebben ons sportieve plan aan ze gepresenteerd, dus we hebben gedaan wat we konden doen.”

Gaat NEC de play offs om Europees voetbal halen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
714+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie