Rayo Vallecano bezorgt Real Madrid eerste La Liga-nederlaag

Real Madrid heeft in de voorlaatste wedstrijd richting het WK in Qatar een lelijke uitglijder gemaakt. De Spaanse grootmacht verloor maandagavond met 3-2 bij Rayo Vallecano.

Real Madrid moest afgelopen zaterdag de koppositie afstaan aan FC Barcelona. De Koninklijke kreeg maandagavond de kans om de dertiende speelronde af te sluiten met een voorsprong op de aartsrivaal, maar op bezoek bij Rayo Vallecano kende de formatie van Carlo Ancelotti een dramatische start. Al na vijf minuten werkte Santi Comesaña op fraaie wijze af: 1-0.

De Madrilenen zaten in de eerste helft totaal niet lekker in de wedstrijd, maar toch lukte het de sterrenformatie om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Daarbij werd Real een handje geholpen door de arbitrage. Op VAR-advies kreeg Marco Asensio een goedkope strafschop cadeau en Luka Modric schoot vanaf elf meter raak: 1-1. Kort daarna zorgde Éder Militão zelfs voor de 1-2 voorsprong.

Rayo Vallecano bleef ondanks deze dubbele tegenvaller geloven in een goed resultaat. Dat resulteerde nog in de eerste helft in de dikverdiende gelijkmaker. Real Madrid slaagde er niet in om een aanval van de thuisploeg onschadelijk te maken en daardoor viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Álvaro García, die doelman Thibaut Courtois klopte met een snoeiharde inzet.

In de tweede helft wist Rayo Vallecano opnieuw de leiding te nemen. Ditmaal greep de videoscheidsrechter in vanwege een handsbal van Dani Carvajal. Oscar Trejo faalde vanaf elf meter, maar mocht nogmaals aanleggen omdat Courtois te vroeg van zijn lijn kwam en diens tweede strafschop eindigde alsnog tegen de touwen: 3-2. Die klap kwam Real Madrid niet meer te boven.

Real Madrid staat nu op twee punten achterstand van FC Barcelona. De Catalanen kunnen de voorsprong dinsdagavond vergroten naar vijf punten door Osasuna te verslaan. Real Madrid speelt komend weekend nog één keer in aanloop naar het WK, thuis tegen Cádiz.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Santi Comesaña, 1-1 (37′) Luka Modric (strafschop), 1-2 (41′) Éder Militão, 2-2 (44′) Álvaro García, 3-2 (67′) Oscar Trejo (strafschop)