Casemiro neemt in tranen afscheid van Real Madrid (?)

Foto: Casemiro neemt in tranen afscheid van Real Madrid (?)

Real Madrid liet zaterdagavond geen steek vallen tegen Celta Vigo, ondanks dat Carlo Ancelotti niet op een paar sterkhouders kon rekenen. Zo moest de trainer het stellen zonder onder meer Casemiro, want de Braziliaan bleef aan de kant in afwachting van zijn transfer naar Manchester United. Dat had een dag eerder al een akkoord aangekondigd. 

Begin deze week zal de overgang helemaal afgerond worden. Casemiro nam maandag al uitgebreid afscheid van Real Madrid op een persconferentie die speciaal voor hem belegd werd. Hij poseerde er met alle trofeeën die hij gewonnen heeft in zijn periode bij de club en nam ook het woord. Daarbij slaagde de 30-jarige er niet in om het droog te houden. 

“Ik heb hier veel prijzen gewonnen, maar de grootste prijs was dat ik hier elke dag mocht komen trainen”, verklaarde hij onder meer tussen de snikken door. “Ik dank God voor al die trofeeën, maar ik kreeg ook hulp van mijn vrouw. Ik wil ook de voorzitter en mijn ploegmaats bedanken. Zonder jullie zou dit niet mogelijk geweest zijn. Ik moet ook twee namen speciaal vermelden: Modric en Kroos. Het was een plezier om met hen te voetballen.” 

Einde cyclus

Daarna volgde ook nog een vragenronde, waarop Casemiro wat meer uitleg gaf bij zijn beweegredenen. “Ik had het gevoel dat mijn cylus hier ten einde liep”, verklaarde hij. “Ik wilde een nieuwe uitdaging in een nieuwe competitie, een andere cultuur leren kennen. Ik heb altijd al in de Premier League willen spelen. Ik wil Manchester United helpen zoals ik Real Madrid ook geholpen heb.” 

Casemiro speelde maar liefst 9,5 jaar bij Real Madrid, dat hem in januari 2013 overnam van São Paulo. Na een halfjaar in de B-ploeg werd hij doorgeschoven naar de hoofdmacht, maar daar bleek doorbreken moeilijk. Na een jaar werd hij uitgeleend aan FC Porto en daarna groeide hij wel uit tot een sleutelspeler. Het leverde Casemiro drie titels, een beker, vijf keer de Champions League en drie keer het WK voor clubteams op.

TIP: 11x je inleg als Real opnieuw de CL wint!

Snap jij zijn keuze voor United?

  • Jawel hoor
  • Nee, beter bij Real gebleven
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie