TRANSFERUURTJE: Meerdere Ajax-deals, geweldige Frenkie-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Meerdere Ajax-deals, geweldige Frenkie-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax blijft maar handelen op de transfermarkt. Er hebben al flink wat personele wijzigingen plaatsgevonden in de Johan Cruijff ArenA, maar volgens het Algemeen Dagblad is de koek nóg niet op. Er zouden verschillende transfers op komst zijn in onze hoofdstad. Eén inkomende: “Coach Alfred Schreuder krijgt waarschijnlijk ook spoedig de beschikking over defensieve belofte Ahmetcan Kaplan van de Turkse landskampioen Trabzonspor.” Een gerichte aankoop, aangezien technisch directeur Gerry Hamstra al zei: “Onze scouts zijn het meest gericht op jonge potentials. We zijn vooral bezig met nieuwe jongens achter het elftal die we kunnen klaarstomen.” 

En een paar uitgaande: “Een speler als Naci Ünüvar werd lang gezien als belangrijke gegadigde om door te breken, maar staat nu op het punt verhuurd te worden omdat hij drie – in de voorbije jaren gekochte – spelers voor zich moet dulden. En een verhuur bleek de laatste jaren niet bepaald een voorbode voor een vertraagde doorbraak in de hoofdstad.” De regerend landskampioen van de Eredivisie haalde al ongeveer honderd miljoen euro op, op de transfermarkt… “De verwachting is dat geen club de gewenste tachtig miljoen voor Antony over heeft. Zo kan Ajax nog dik tien miljoen voor Perr Schuurs, die net als Klaiber op een nieuw avontuur mikt, aan transfersommen tegemoet zien.”

Het is maar de vraag of PSV op korte termijn meewerkt aan een transfer van Cody Gakpo. Manchester United is één van de Premier League-clubs met interesse, maar net als in Eindhoven wacht men met een definitieve beslissing. Het Eindhovens Dagblad schrijft donderdag: “Gakpo staat open voor een stap naar het buitenland, terwijl hij ook langer kan blijven bij PSV. Een keuze voor een langer verblijf in dit seizoen heeft de aanvaller nog altijd niet gemaakt en het is goed mogelijk dat dat ook tijdens het tweeluik met Rangers FC nog niet gebeurt.” Mogelijk tilt PSV de beslissing over het tweeluik met de Schotse topclub heen. Het ED benadrukt: “PSV wil hem graag bij de selectie houden en in de week daarna valt er nog altijd te praten. De transfermarkt sluit namelijk pas op 31 augustus.”

Buitenland:

De toekomst van Frenkie de Jong ligt vermoedelijk niet bij Manchester United, maar misschien wél bij Chelsea. The Blues worden de laatste tijd concreet in verband gebracht met de Nederlandse spelbepaler van FC Barcelona

Volgens het Algemeen Dagblad doet de middenvelder er goed aan om Stamford Bridge te kiezen als bestemming. Om dat statement kracht bij te zetten haalt de krant een interview van oefenmeester Thomas Tuchel over Thiago Silva aan. De 38-jarige Braziliaan blonk afgelopen zaterdag uit tegen Everton (0-1 winst)…

“Maar Thiago Silva was niet de enige dertiger bij ons vandaag”, zei Tuchel. “Alle drie de centrale verdedigers bij ons zijn dertigers. En onze beide nummers 6 op het middenveld (N’Golo Kanté en Jorginho, red.) zijn dat ook. Je zag dat we fysiek wat moeite hadden op het eind. We zullen zien. We hebben in algemene zin meer beweging nodig mét de bal. Niet zonder bal. Meer acties en runs met de bal.” 

Het AD haakt daar weer op in: “Chelsea wordt – net als Manchester United – al een tijdje genoemd als club met concrete interesse in Frenkie de Jong, 25 jaar en een nummer 6 met precies de kwaliteiten die Tuchel opsomde. United-coach Erik ten Hag en zijn oud-Ajax-pupil De Jong, die combinatie snapt iedereen. Maar ook Tuchel speelde al eens met een type-Frenkie, toen hij trainer was bij Borussia Dortmund. Julian Weigl was het eerste aanspeelpunt net voor de verdediging in een 4-1-4-1-speelwijze.”

TIP: Verdien liefst 19 keer je inleg als Chelsea kampioen wordt!

Moet De Jong Chelsea kiezen?

  • Ja
  • Nee
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
0+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
48+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
25+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
150+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
120+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
39+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
35+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
17:30
126+
‘Nieuw inkijkje in transfergeruchten over Virgil van Dijk’
17:10
17+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
16:50
242+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
805+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
16:10
17+
Goed nieuws voor Malen richting Champions League-kraker
15:51
62+
‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’
15:32
29+
Clubicoon Boschker stopt na tien jaar als keeperstrainer Twente
15:12
1212+
‘Trainer verkiest Feyenoord boven Ajax’
14:50
5+
‘Afgelopen jaren een zooitje van gemaakt, niet goed te praten’
14:36
170+
Rijkhoff tast nog in het duister betreft Ajax-plan
14:21
489+
‘Feyenoord denkt aan Mark van Bommel’
14:07
710+
‘Wellenreuther ondanks Feyenoord-wens weg’
13:53
264+
‘Ajax doet Potter nieuwe aanbieding, ook de volgende trainer al benaderd’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie