Kritiek op Oranje-selectie: “Begrijp er niets van”

Foto: Kritiek op Oranje-selectie: “Begrijp er niets van”

Valentijn Driessen zet vraagtekens bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De chef voetbal van De Telegraaf is nieuwsgierig naar ‘de argumenten’ van bondscoach Louis van Gaal. 

Driessen refereert aan de speelminuten per speler. “Wijnaldum deed in zeven van de laatste negen wedstrijden mee en begon driemaal op de basis. Hij zit er niet bij en Davy Klaassen belandde bij Ajax op de bank, maar heeft hij er wel bijgehouden”, stelt hij in de voetbalpodcast van de krant. “Clasie zit er niet bij, maar ik weet niet waarom niet. Hij is de uitblinker bij AZ in de laatste wedstrijden in de play-offs, als het erom gaat.”

Het oproepen van Feyenoord-middenvelder Guus Til vindt Driessen opmnerkelijk. “Wat is de reden om hem te selecteren? Wijnaldum heeft een hoger niveau dan Til, die bakte er in de Conference League-finale ook weer niets van. Hij is zo afhankelijk van andere spelers, ik begrijp er niets van.” Jerdy Schouten kan wel op waardering rekenen. “Hij is een controlerende middenvelder die Frenkie de Jong beter maakt.”

Telegraaf-collega Mike Verweij vindt vooral het selecteren van Bruno Martins Indi verrassend. De Ajax-watcher wijst naar AZ. “Dat niet bepaald de pannen van het dak speelt.” Over Vincent Janssen stelt hij. “Als je Brobbey ziet, dat was een veel logischere keuze geweest. Maar het lijkt erop dat als iedereen A roept, Van Gaal B roept. Anders zijn sommige keuzes niet te verklaren.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.05!

Maakt Van Gaal er een potje van?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
344+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie