Dit zijn de kansen van Nederland op het EK 2024!

Kansen-Nederlands-elftal-op-EK-2024

Nederland heeft een prima voorbereiding gehad op het EK. Oranje werd 2e in de kwalificatie poule achter Frankrijk en na het debakel op het WK in 2022 lijkt deze groep uit te zijn op revanche. Met Koeman aan het roer is echter niet iedereen vol van vertrouwen. De meningen over het internet zijn verdeeld en volgens sommige mensen komt Nederland de poulefase niet eens door.

Het is allemaal slechts speculeren, want het EK voetbal moet nog beginnen en Nederland speelt zijn eerste wedstrijd in Hamburg op 16 juni. Met Frankrijk als gedoodverfde titelfavoriet, heeft Nederland er een gewaagde tegenstander bij in de poule. Maar wat zijn nou precies de kansen van Nederland op het EK? Mogen we dromen? In dit artikel gaan we hier dieper op in en bespreken we de quoteringen van Oranje.

Oranje wil glorietijden herleven

Het EK 2021 begon veelbelovend. Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië werden in de groepsfase allemaal verslagen en de weg naar de finale leek open te liggen. Toch bleek Tsjechië in de achtste finale met 0-2 te sterk voor Oranje. Ook het WK in Qatar liep uit op een teleurstelling. Argentinië trok na penaltys wéér aan het langste eind. Voor een aantal spelers begint de tijd dan ook wel te dringen om een keer een prijs met Nederland te pakken. Virgil van Dijk, Daley Blind, Stefan de Vrij, Marten de Roon, Steven Berghuis en Wout Weghorst zijn boven de 30 en zullen – mochten ze geselecteerd worden – dit ook zeker in gedachten houden.

Bondscoach Ronald Koeman is vanzelfspreken positief maar terughoudend. “Alles is mogelijk en we zullen optimaal moeten presteren”. Een open deur natuurlijk, maar de Oranje-selectie lijkt goed gemutst. Het EK in 1988 werd ook gehouden in Duitsland en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Nederland maakt kleine kans op EK winst volgens bookmakers

Als we de bookmakers moeten geloven maakt Nederland niet veel kans op de EK titel. WK-finalist Frankrijk en Engeland staan bovenaan het lijstje van mogelijke winnaars. Gastland Duitsland volgt op de 3e plaats. Nederland vinden we terug op de 8e plaats. Opmerkelijk is dat regerend Europees kampioen Italië volgens de bookmakers ook weinig kans maakt. Denk jij het beter te weten dan de bookmakers? Claim jouw EK 2024 welkomstbonus en voorspel het EK!

Winnaar Website Kansen
Engeland
Unibet
4.25
Frankrijk
Unibet
4.50
Duitsland
Unibet
7.00
Spanje
Unibet
9.00
Portugal
Unibet
9.00
Italië
Unibet
15.0
Nederland
Unibet
17.0
België
Unibet
15.0
Denemarken
Unibet
41.0
Kroatië
Unibet
41.0
Turkije
Unibet
51.0
Zwitserland
Unibet
67.0
Hongarije
Unibet
81.0
Servië
Unibet
67.0
Oostenrijk
Unibet
81.0
Oekraïne
Unibet
101
Schotland
Unibet
81.0
Polen
Unibet
151
Tsjechië
Unibet
151
Roemenië
Unibet
201
Slovenië
Unibet
251
Slowakije
Unibet
501
Georgië
Unibet
501
Albanië
Unibet
501
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 mei 2024 17:05.

Mogelijke tegenstanders Nederland op EK 2024

Nederland zit bij Frankrijk in de poule (merde!). Toch heeft dat gek genoeg geen grote gevolgen. Het is namelijk zo dat de nummer 1 uit poule D speelt tegen de nummer 2 uit poule F. De nummer 2 uit poule D speelt tegen de nummer 2 uit poule E. Mocht Nederland zich bij de eerste twee voegen, dan ontlopen we hoe dan ook het beste land uit de eerdergenoemde poules. Dat scheelt! Wat we in ieder geval moeten doen, is die 3e plek in de poule zien te ontlopen. Mocht Nederland bij de beste nummers 3 horen, dan staat een wedstrijd tegen de winnaar van poule B, C, D of F te wachten. Hieronder de mogelijke tegenstanders van Nederland in de knock-out fase.

Nederland wint groep D

Mocht Nederland boven zich uitstijgen en eerste worden in de poule, dan speelt Nederland dus tegen de nummer 2 uit poule F. Deze poule bestaat uit Tsjechië, Portugal, Turkije en Georgië. Als we er vanuit gaan dat Portugal eerste wordt, is de meest waarschijnlijke tegenstander Turkije of Tsjechië. De kwartfinale wordt gespeeld tegen winnaar uit de wedstrijd 1E en 3A/B/C/D. Hier gaan we uit van een winst van België. Nederland zou dan een kwartfinale tegen België kunnen spelen. De halve finale zou een kraker van een pot worden. De meest waarschijnlijke tegenstander zou Engeland zijn, maar ook Italië, Spanje of Kroatië kunnen hier getroffen worden. Mochten we een geweldig EK spelen en alles winnen. Komen we in de finale tegen Portugal of Frankrijk!

Achtste finale: Nederland – Turkije (2 juli, 21:00)
Kwartfinale: België – Nederland (6 juli, 21:00)
Halve finale: Nederland – Engeland (10 juli, 21:00)
Finale: Frankrijk – Nederland (14 juli, 21:00)

Nederland wint groep D

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Nederland wordt tweede in groep D

De meest realistische mogelijkheid is dat Frankrijk eerste wordt in de poule en Nederland tweede. In dat geval speelt Oranje een wedstrijd tegen 2E, de groep van België, Roemenië, Slowakije en Oekraïne. Slowakije lijkt hier de meest realistische tegenstander. In de kwartfinale zou Nederland het dan op moeten nemen tegen de winnaar van poule F of de nummer 3 van A/B of C. Portugal lijkt hier de meest realistische tegenstander. Winnen we van deze tegenstander? Dan staat in de halve finale mogelijk Duitsland of Spanje te wachten. Een hels karwei! Duitsland geven we als gast het voordeel. Verslaan we de Duitsers op hun eigen bodem? Dan spelen we de finale mogelijk tegen Frankrijk of Engeland!

Achtste finale: Nederland – Slowakije (1 juli, 18:00)
Kwartfinale: Portugal- Nederland (5 juli, 21:00)
Halve finale: Duitsland – Nederland (10 juli, 21:00)
Finale: Frankrijk – Nederland (14 juli, 21:00)

Nederland bij top 2 in groep D

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Nederland bij beste nummers 3

Laten we hopen dat het niet zover hoeft te komen, maar één uitglijder tegen Oostenrijk of Polen en het wordt direct al een lastig karwei. Het zou dan zomaar kunnen dat we ons kwalificeren als beste nummer 3. Tegen wie we het dan op moeten nemen is niet te zeggen, aangezien het ligt aan welke nummers 3 het beste hebben gepresteerd. Wat zeker is, is dat we het op moeten nemen tegen de groepswinnaar van groep C, groep B, groep F of groep E. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat als Nederland bij de beste nummers 3 behoort, de ploeg van Ronald Koeman het moet opnemen tegen Italië, Spanje, Kroatië, Engeland, Portugal of België.

Conclusie: Gaat Nederland winnen?

Als Nederlanders hopen we natuurlijk dat Nederland het EK gaat winnen, maar als we kijken naar de realiteit zal dit knap lastig worden. EK 2024 Favorieten Engeland, Frankrijk en Duitsland hebben de beste papieren. Maar niet getreurd! Het gras is groen en de bal blijft rond. Er kan altijd van alles gebeuren. Denk maar eens terug aan Nederland – Brazilië op het WK 2010, toen Oranje tegen alle verwachtingen in na een 0-1 achterstand alsnog wist te winnen. Het zal allemaal samenhangen met verschillende factoren. Een flinke portie geluk is daar misschien wel één van.

Het succes van een voetbalteam hangt namelijk niet alleen af van individuele kwaliteiten, maar ook van de samenwerking binnen het team en de motivatie om te winnen. Een sterke teamgeest is van cruciaal belang. Het creëren van een positieve teamcultuur waarin spelers voor elkaar door het vuur gaan is dan ook broodnodig. Kan Ronald Koeman een eenheid vormen? Dan is niets onmogelijk voor Nederland dit EK!

Hoe ver komt Nederland op het EK?

  • Groepsfase
  • Achtste finale
  • Kwartfinale
  • Halve finale
  • Finale
  • Nederland wint het EK
21+ Votes

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie